België wint teamfinale op FIT-Challenge

Op zaterdag 8 juni kwamen 17 seniores teams en 16 juniores teams in actie tijdens de kwalificaties van de FIT-Challange. Vandaag, op zondag 9 juni mochten de 8 beste landen aantreden in de finale.

De Flanders International Team Challenge beschikt over een unieke formule waar seniores en juniores in de finale samen een team vormen. Zo bestonden de 8 teamsvandaag uit een mix van juniores en seniores met een maximum van 10 gymnasten in een team. Aan elke toestel kwamen twee juniores en twee seniores in actie.

Deelnemende teams:

 • Italie / Australië
 • België
 • Nederland
 • Roemenië
 • Duitsland
 • Spanje
 • Argentinië
 • Noorwegen

Ook de Belgische meisjes van het Delhaize TOP-Team mochten aantreden in de finale. Het team bestond uit seniores Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt), Senna Deriks(Gymgroep A.S.), Maellyse Brassart (Gym Passion Herseaux) Jade Vansteenkiste(Gym Izegem) en Margaux Daveloose (Turnkring Varsenare) en juniores Noémie Louon (Turnclub Varsenare), Jutta Verkest (Gymflex), Lisa Vaelen (Ffg), Kéziah Langendock (Gym Passion Herseaux) en Stacy Bertrandt (Turnclub Varsenare).

De finale begon om 15.00 uur stipt. Het enthousiaste publiek moedigde het Delhaize Top-Team luidkeels aan. Team BELGYM startte hun wedstrijd aan sprong, samen met het gemengde team van Italië en Australië en ze namen hierbij onmiddellijk de leiding. Daarna stond brug op de planning. Nina Derwael bracht opnieuw haar nieuwe oefening en deze keer zonder hapering. Met een knappe score van 15.233 punten werd ze beloond door de jury. Ook de andere seniores en juniores gaven zichzelf voor de volle 100%.

De landen waren enorm aan elkaar gewaagd en het was tot de laatste rotatie afwachten tot de winnaars gekend waren! Na een spannende wedstrijd mogen de meisjes van het Delhaize Top-team trots de gouden medailles in ontvangst nemen. Het zilver gaat naar Roemenië en het brons is voor het mixed team uit Italië en Australië.

PODIUM

 1. België – 207.425 punten
 2. Roemenië – 205.827 punten
 3. MIX (Italië & Australië) – 204.328 punten

Tekst: Elien Van Deynse

Foto’s: Eric ‘T Kindt

Hits: 163