A_ArchiefTriatlon

175 kinderen zwemmen, fietsen en lopen hún kidstriatlon aan het MAS

ANTWERPEN, zondag 23 juni 2019 – Onder een stralende zon organiseerde Jespo in samenwerking met Atriac en Sporting A de ‘Jespo Just 4 Fun Kidstriatlon’. Dit allemaal in het kader van het Port of Antwerp Triathlon Festival. 175 kinderen en jongeren tussen 6 en 13 jaar zwommen, fietsten en liepen in het prachtige decor aan het MAS. Deze kidstriatlon was de ideale manier om kennis te maken met de triatlonsport of om eens te proeven van een echte (recreatieve) triatlonwedstrijd, net zoals de professionele triatleten. Na afloop ontving elke deelnemer een leuke medaille, een goodiebag en een gezond stuk fruit, want bij Jespo is elk kind een winnaar.

 

De omgeving van het MAS werd gisteren voor één dag omgetoverd tot een waar triatlonparadijs, zowel voor kinderen als volwassenen. Kinderen en jongeren mochten niet ontbreken tijdens het Port of Antwerp Triathlon Festival. Zij konden deelnemen aan de Jespo Just 4 Fun Kidstriatlon. In totaal namen 175 kinderen deel aan deze recreatieve triatlonwedstrijd die door zo’n 400 supporters rond het parcours werden aangemoedigd. De deelnemers zwommen in het Bonapartedok, fietsten rondes op de Tavernierkaai en liepen tot slot naar de aankomstboog naast het MAS op het Eilandje. Aankomen deden ze net zoals de professionele triatleten onder de aankomstboog van de World Cup Triathlon.

Met een lage deelnameprijs, de mogelijkheid tot het uitlenen van een fiets en/of helm en afstanden aangepast aan de leeftijd van het kind, zorgden Jespo, ATRIAC en Sporting A ervoor dat elk kind kon deelnemen aan deze recreatieve kidstriatlon. Een rangschikking werd niet gemaakt, want deelnemen en vooral veel plezier beleven stond, zoals steeds bij Jespo, centraal. Met een prachtige medaille rond de nek, een goedgevulde goodiebag rond de schouder en een lekker stuk fruit in de hand, keerden zowel kinderen als ouders voldaan en tevreden huiswaarts terug. Een ervaring die ze nooit zullen vergeten.