Spelen van Tokyo – Organisatoren ontkennen annulering en bereiden verder voor

Om de door de pers verspreide geruchten over een annulering de kop in te drukken,

hebben de organisatoren van de Spelen een zeer duidelijk standpunt ingenomen. Zo stelde het International Paralympic Committee (IPC) het volgende: “het IPC, het IOC, het organisatiecomité en alle partners zijn vastbesloten om deze zomer veilige et zekere Olympische en Paralympische Spelen te houden”.

Op woensdag 3 februari kondigde het IPC ook de publicatie van playbooks aan. Deze playbooks zullen de maatregelen bepalen voor elke aanwezige doelgroep in Tokyo (atleten, begeleiders, pers …)..

 Reportage – Paralympic Team Belgium <antoine.collard@paralympic.be>

Foto – Geen foto’s beschikbaar


Rolstoeltennis – Joachim Gérard start Australische tournee

Joachim Gérard is sinds 15 januari in Australië en heeft zich ter plekke aan een strikte quarantaine moeten houden. De Brabantse atleet moest 2 weken lang in zijn hotelkamer opgesloten blijven en 5 tests ondergaan. Het werd een unieke maar niet vanzelfsprekende ervaring, zoals hij aan onze mediapartner RTBF wist te vertellen. Lees meer.

Afgelopen vrijdag kon Joachim Gérard eindelijk opnieuw de tennisbaan betreden, samen met zijn coach en zijn conditietrainer. Van 14 tot 17 februari zal hij deelnemen aan de prestigieuze Australian Open.

Parijs 2024: Atleten helpen Toyota om voertuigen toegankelijker te maken.

Toyota is de internationale mobiliteitspartner van de Olympische en Paralympische Spelen. In dit opzicht heeft Toyota Motor Europe onlangs een delegatie van Paralympic Team Belgium uitgenodigd om de toegankelijkheid van zijn voertuigen te testen in aanloop naar de Spelen van Parijs 2024. Verschillende rolstoelatleten en leden van de Belgische staf hebben autonoom plaatsgenomen in een reeks voertuigen, en deelden vervolgens hun mening en opmerkingen rond hun ervaring. Deze bijzonder positieve en succesvolle samenwerking strookt met de wens van Toyota om zijn producten zo inclusief mogelijk te maken.