A1A3Edwin

In Berendrecht kan je in juli gaan sporten in een nieuwe sportarena of nu al gaan petanquen

BERENDRECHT – In de maand juli wordt door het district Berendrecht-Zandvliet-Lillo een sportarena geplaatst aan het plein Viswater in Berendrecht. De werken voor de ondergrond starten aanstaande maandag.

Op de plaats waar nu het basketveld ligt, komt een nieuwe sportarena. Dit is een sportveld om te basketten en voetballen met een afsluiting errond die laag is aan de zijkanten en hoog achter de doelen.

Eerst wordt de ondergrond vernieuwd. De tegels worden vervangen door beton. Deze werken starten op maandag 13 mei en duren twee weken. Daarna moet het beton een zestal weken uitharden.

Na deze werken wordt in juli de sportarena geplaatst. Op de betonnen ondergrond wordt de nodige belijning aangebracht.

Als er één ding is, waar je meteen een vakantiegevoel van krijgt, dan is het wel van een potje petanque spelen.

Petanque is een sport voor alle leeftijden. In Berendrecht vind je twee locaties met petanquevelden die je vrij mag gebruiken: in de Tongerlostraat tegenover bibliotheek Viswater en aan Dienstencentrum Molengeest – Frederik-Hendrikstraat 53 (tijdens de openingsuren. Petanqueballen zijn aanwezig).

En volgend weekend kan je in het district ook naar sport gaan kijken.  De wielerwedstrijd Antwerp Port Epic Ladies & Men komt op zondag 19 mei driemaal door verschillende straten in Berendrecht en Zandvliet, voor beide wedstrijden. Tijdens de doortocht van de wedstrijd zijn de straten van het parcours verkeersvrij. (EM / Foto Freepik)

 

Views: 21

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Learn more