A2A3Edwin

Healthy Athletes Program even belangrijk dan sporten zelf tijdens Special Olympics

LA LOUVIERE – 3 400 atleten met een verstandelijke beperking en 1 200 coaches kwamen vanmorgen samen voor de tweede competitiedag van de Special Olympics Nationale Spelen.

Talrijke medailles werden behaald in judo, waar de atleten vandaag hun competitie begonnen.

Het gezondheidsprogramma, het Healthy Athletes Program, dat altijd een belangrijk onderdeel van de Spelen uitmaakt, verwelkomt dit jaar één-derde van de aanwezige atleten.

De competities zijn vandaag gestart in voetbal, basketbal en judo. Gisteren namen de atleten deel aan divisioning, een test om het niveau van elk team en elke atleet te bepalen voor een eerlijke competitie.

Dit jaar, net als tijdens de negentien voorgaande edities van de Nationale Spelen, kunnen atleten gratis een gezondheidscontrole krijgen.

 

 

Het Healthy Athletes Program biedt screenings aan in zeven gezondheidsgebieden: mondgezondheid (Special Smiles), fysieke conditie (Fun Fitness), gehoor (Healthy Hearing), voedings- en bewegingsgewoonten (Health Promotion), zicht (Opening Eyes), osteopathisch consult (Healthy Body) en bepaling van het risico op type 2 diabetes (Diabetes Preventie).

Deze laatste twee disciplines vormen een uniek initiatief in België. Audrey Desclée, coördinator van het Healthy Athletes Program: ‘Het Healthy Athletes Programma wordt vrijwillig begeleid door medische en paramedische professionals en studenten.’

‘Om een voorbeeld te geven, tijdens gehoorscreenings zien we dat bij één op de twee atleten de gehoorgang verstopt is door oorsmeer.’

De derde en laatste competitiedag begint morgen om 9 uur op de tien sportlocaties in La Louvière en eindigt met de uitreiking van de laatste medailles.

Om 17 uur zullen atleten en vrijwilligers samenkomen in het Olympisch Dorp van Louvexpo om het einde van deze 40ste editie van de Nationale Spelen te vieren.

Tijdens de Slotceremonie zal de stad La Louvière de Vlam van de Hoop overhandigen aan de volgende gaststad, namelijk Kortrijk.

De Nationale Spelen van Special Olympics zijn gratis toegankelijk voor het publiek. Iedereen is uitgenodigd om de 3 400 atleten aan te moedigen. (EM / Edith Frébutte)

 

Views: 7

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Learn more