Petanquetornooi tijdens Zuiderburen sluit zomer feestelijk af

District Antwerpen telt veel vrij toegankelijke petanqueveldjes en zette deze de afgelopen maanden extra in de kijker. Aan deze tour doorheen district Antwerpen komt dit weekend een feestelijk einde met een petanquetornooi tijdens buurtfestival Zuiderburen.

Sinds 10 juli werd er elke week een petanqueveld in district Antwerpen in de verf gezet. Maar liefst 10 pleintjes werden extra gezellig gemaakt met leuke inkleding. Alle postcodes binnen district Antwerpen kwamen aan bod: van de Napoleonkaai over het Theaterplein tot Damwijk en Groen Kwartier over de Regattawijk tot de Noorderlaan.

Charlie Van Leuffel, districtsschepen voor sport: “Door onze petanqueveldjes te promoten willen we voor onze inwoners een vakantiegevoel dichtbij huis creëren en de Provence even naar ons district brengen. Om de campagne af te sluiten sloegen we de handen in elkaar met het buurtfestival Zuiderburen: op zaterdag 18 en zondag 19 september organiseren we samen een petanquetornooi waarop we veel enthousiaste Antwerpenaren verwachten.”

Het gratis buurtfestival Zuiderburen verwelkomt alle inwoners van district Antwerpen opnieuw op de Leopold de Waelplaats voor het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten. Op muzikaal vlak is er voor ieder wat wils. Met lokale bands bij de petanquevelden voor dat échte Franse gevoel en Antwerpse klepper Discobaar A Moeder die het feestweekend op zondagavond afsluit. Overdag vinden verschillende gratis workshops plaats waaronder een morning workout, kindergrime voor de kleinste Zuiderburen, fietsherstelworkshops én het tweedaags petanquetornooi. Op de foodcourt is er keuze genoeg dankzij het aanbod van enkele lokale horecazaken.

Koen Kennis, schepen voor middenstand: “Petanque en gezelligheid gaan hand in hand. Geen spelletje jeux de boules zonder een deugddoend terrasje. Het lijkt ons dan ook toepasselijk om de winnende ploegen te belonen met Antwerp Ucoins die ze dit jaar kunnen besteden bij onze Antwerpse horeca.”
De inschrijvingen voor het petanquetornooi zijn volzet. Supporteren voor de deelnemende petanqueploegen kan op zaterdag en zondag van het 3-daags buurtfestival Zuiderburen.

Praktisch

  • zaterdag 18 en zondag 19 september 2021
  • van 12 tot 18 uur
  • KMSKA
  • tijdens buurtfestival Zuiderburen (in samenwerking met Antwerp Petanque Casuals en HOPLR)

Via de uitleendienst van Sporting A kunnen alle inwoners van stad Antwerpen sport- en spelmateriaal zoals petanquesets reserveren.

EINDE PERSBERICHT

Meer info over dit persbericht:

Vique Desramaux, projectdeskundige district Antwerpen, tel. 0499 80 24 09, vique.desramaux
Verantwoordelijke: Koen Kennis, schepen voor middenstand & Charlie Van Leuffel, districtsschepen voor sport, tel. 0476 32 86 87

Als persmedewerkers worden uitgenodigd op een openbaar evenement en daar personen in beeld willen brengen, vraagt de stad hen om eerst expliciet toestemming te vragen aan wie ze willen fotograferen of filmen. De stad kan in dat geval niet aansprakelijk gesteld worden wegens schending van het recht op afbeelding.

De persdienst van de stad Antwerpen respecteert uw privacy. U kan steeds de meest actuele versie van onze privacyverklaring opvragen via pers. Indien u onze persberichten niet meer wenst te ontvangen, volstaat het dit te laten weten aan pers.