Iconic Women Ride

FLANDERS CLASSICS EN KPMG STELLEN FIETSCONCEPT VOOR

 

persbericht

Vilvoorde, 11 september 2020 – Begin dit jaar sloegen Flanders Classics en KPMG Belgium de handen in elkaar voor het Flanders Classics Women – Closing the Gap-project. Nu stellen ze samen de Iconic Women Ride voor. Liefhebbers van de fiets én de wielersport kunnen zich registreren voor een tocht van 45, 65 of 90 km door de Vlaamse Ardennen. Onderweg maken ze kennis met 6 iconische rensters uit de Belgische geschiedenis.


“De Iconic Women Ride is een laagdrempelig concept”, zegt Tomas Van Den Spiegel, CEO van Flanders Classics. “En dit specifiek voor de wielertoerist, man of vrouw, die naast het fietsen ook meer wil weten over enkele iconische figuren uit de Belgische wielersport voor vrouwen. Onze parcours van 45, 65 en 90 km in de Vlaamse Ardennen zijn zo uitgetekend dat iedereen de kans heeft deel te nemen aan dit boeiende concept”.Iconic Women Ride

“Begin dit jaar hebben we samen met Flanders Classics Women onze schouders onder het vrouwenwielrennen gezet. En als onderdeel van die samenwerking vinden we het belangrijk dat het verhaal van het vrouwenwielrennen in België ook met een breder publiek wordt gedeeld”, zegt Koen Maerevoet, CEO van KPMG Belgium.

6 Iconic Women

Het thema van de Iconic Women Ride is ‘medailles’. De parcours van 45 km, 65 km en 90 km krijgen dan ook respectievelijk de namen brons, zilver en goud. Onderweg zijn ook enkele ‘Cycling Hubs’ opgenomen, wielercafés om halt te houden tijdens de tocht. Zowel aan het startpunt in het Centrum Ronde van Vlaanderen als in die Cycling Hubs zijn er QR-codes te vinden die doorlinken naar het wielerverhaal van enkele iconische rensters uit het heden en het verleden:

·        Willy (Elvire) De Bruyn

·        Victoire Van Nuffel

·        Yvonne Reynders

·        Nicole Van Den Broeck

·        Patsy Maegerman

·        Jolien D’hoore

Hoe gaat het precies in z’n werk?

Wie wil deelnemen, kan het parcours opvragen op de Flanders Classics website en ontvangt vervolgens een infomail met de gpx voor de afstand  naar keuze. Elke route start aan het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde. Aan de hand van de gpx kunnen deelnemers de route alleen of in groep afleggen.

Voor wie geen gps heeft of voor wie er liever een échte social ride van maakt, zullen er ook enkele begeleide groepstochten georganiseerd worden. Dit weekend gaan er alvast een aantal vrouwen, zoals Ann Wauters en Claudia Van Avermaet, onze Iconic Women Ride verkennen

meer info via deze link https://www.flandersclassics.be/nl/iconic-women-ride