Den Antwaarp “in de kijker”

Groot nieuws voor de clubs, voor de sporters en voor de supporters uit de wereld van “voetbal”.

Foto – Archief Sidk – Reportage Marc Demartin

Er komt terug leven in het voetbal en er zijn vooruitzichten. Zowel recreatief als professioneel zijn de competities terug gestart.

Ook Antwerp België, R.A.F.C. is sportief heel goed bezig, ze presteren met stijl. Ook gekend onder de naam “The Great Old” de oudste professionele club met roots in Deurne.

Voetbal beleef je in een stadium, bij winst is er een partij zeer tevreden en juichen, verliezers laten dat ook horen. Tv beleef je niet thuis, alleen. Wel thuis met vrienden en dan kan je vieren bij winst of treuren bij verlies.

Corona heeft daar een einde aan gemaakt, met je bubbel van 5 kan je meestal geen voetbal kijken. Maar er is beterschap en vanaf nu een versoepeling van de strenge, noodzakelijke maatregelen om Corona niet verder te verspreiden. Ze spreken over 4000 supporters die hun ploeg mogen aanmoedigen.

Is dit een teleurstelling voor Telenet, sport… en Proximus? Ze betalen veel rechten voor het uitzenden van wedstrijden en rekenen op veel betalende kijkers. Ook de sponsors die veel euro’s betalen voor de voetbal, willen hun bedrijf “in de kijker”.

We hopen op een snel “terug in de tijd” periode, zonder angst en zonder Corona, maar vooral dat voetbal deze crisis zal overwinnen.