A_ArchiefsportnieuwsWielrennen

Harelbeke kort

*ALWEER PECH VOOR SEP VANMARCKE: Pech blijft Sep Vanmarcke achtervolgen. Vandaag moest hij uit de E3 BinckBank Classic stappen na een valpartij, die hem op 85 kilometer van de streep in de berm deed belanden. De kopman van EF Education First werd overgebracht naar het ziekenhuis van Oudenaarde. Daar stelde men vast dat zijn ribben waren gekneusd en zijn knie gezwollen was. Sep Vanmarcke startte acht keer in Harelbeke. Zesmaal eindigde hij in de top tien.

*HARELBEKE PAKT UIT MET BELGISCHE PRIMEUR: Ter hoogte van de laatste zes kilometer  van de E3-prijs hingen beschermkussens aan palen en bomen. Vanaf 6u30 vanochtend reden werknemers van het bedrijf Boplan

*MEER DAN TWAALF UUR RANDANIMATIE: in Moorsele rond om stootkussens te hangen. Volgens zaakvoerder Xavier Ramon is het een Belgische primeur. De kussens absorberen en vertragen de impact, waardoor de schade bij een valpartij tot een minimum wordt beperkt.

 De E3-prijs van Harelbeke staat niet alleen bekend omwille van zijn vele VIPS, zijn opmerkelijke affiches maar ook door zijn omvangrijke randanimatie. Het begon al om 6 uur vanochtend met een rechtstreekse uitzending van de ochtendshow van Peter Van de Veire op MNM en eindigde rond 20 uur na een optreden van onder meer Brahim en Coco jr.

*BIJNA TE WEINIG SIGNAALGEVERS VOOR GENT-WEVELGEM: Liefst 1 600 signaalgevers moeten zondag Gent-Wevelgem in goede banen leiden. Niet alleen de profs treden aan. Er zijn ook nog zes andere koersen. Er dreigde een tekort aan signaalgevers, waardoor de organisatie besloot om een beroep te doen op voetbalstewards.

*STUDIO BRUSSEL VERZORGT ‘VOORPROGRAMMA’ BIJ VIJF TOPKOERSEN: Na de eerste stappen rond de ploegvoorstellingen van Omloop Het Nieuwsblad en de Ronde van Vlaanderen, de verslaggeving tijdens ‘We Ride Flanders’ en de fan-zone in Oudenaarde, wordt het partnerschap tussen Flanders Classics en Studio Brussel verder uitgebreid. Studio Brussel zal ook voor alle resterende wedstrijden van Flanders Classics de teampresentatie verzorgen, te beginnen met Gent-Wevelgem In Flanders Fields nu zondag.  De ploegvoorstellingen van Omloop Het Nieuwsblad en de Ronde van Vlaanderen kregen de afgelopen jaren al een make-over. Na Gent-Wevelgem van zondag zal eenzelfde soort presentatie gebeuren voor de start van Dwars door Vlaanderen, de Ronde van Vlaanderen, de Scheldeprijs en de Brabantse Pijl.

*GENT-WEVELGEM VOOR VROUWEN LIVE BIJ PROXIMUS: Net als bij de openingsklassieker van Flanders Classics, Omloop Het Nieuwsblad, bundelen de organisatie van Gent-Wevelgem en Proximus opnieuw de krachten voor het vrouwenwielrennen. De vrouwenwedstrijd zal aanstaande zondag live te volgen zijn op de livestream van Proximus vanaf 11 uur. De online livestream van de vrouwenwedstrijd tijdens Omloop Het Nieuwsblad was goed voor 218 000 views. De organisatie van Gent-Wevelgem wil die aandacht voor het vrouwenwielrennen doortrekken op zondag 31 maart. De vrouwen beginnen er 10u10 aan hun Gent-Wevelgem – In Flanders Fields in Ieper.  (EM)

 

Views: 179

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Learn more