Fiets mee met Paolo Bettini of Wout Van Aert en red het Congolese regenwoud

ANTWERPEN – Het Regenwoud in Congo. Naast de rijkdom aan diersoorten zijn dit ook de groene longen van onze planeet en een cruciale schakel tegen de opwarming ervan. Ontbossing, illegale mijnontginning en stropers: iedereen is er zich van bewust dat er dient te worden gereageerd.

 

Op zondag 23 juni organiseert Filip Sport, een bedrijf uit Hoeilaart dat fietsen, e-bikes en fietsonderdelen verkoopt,  een evenement waarvan de opbrengst integraal gaat naar de ‘foundation’ die zich dagelijks inzet voor het beschermen van het Nationaal Park Virunga van Prins Emmanuel de Merode. In 2008 werd hij door de Congolese regering benoemd tot provinciaal directeur bij het Congolees Instituut voor Natuurbescherming en directeur van het Nationaal Park Virunga, dat in 1979 door de UNESCO op de Werelderfgoedlijst is geplaatst.

De prins moet dit 8 000 vierkante meter grote park beschermen tegen rebellen en de fauna en flora verzorgen. Alleen in 2017 werden twaalf parkwachters gedood door stropers. Iedereen kan meefietsen en het project steunen om dit unieke natuurgebied en haar bewoners te beschermen.

Paolo Bettini, Rudy Pevenage, Fons De Wolf, Jean-Marie Wampers en Wout Van Aert hebben hun deelname al bevestigd. Men kan deelnemen met vrienden, in teamverband of met een bedrijf. Vanaf 11u30 zijn er pannenkoeken, drank en live muziek op het podium.

*DE FORMULES: Gold : om 9 uur: 90 kilometer met gezamenlijk vertrek onder leiding van Paolo Bettini en Wout Van Aert aan het gemeentepark van Hoeilaart. Gemiddelde snelheid: 28 tot 30 kilometer per uur.

*Silver : om 9u15:  90 kilometer met gezamenlijk vertrek onder leiding van Fons De Wolf  aan het gemeentepark van Hoeilaart. Gemiddelde snelheid 25 tot -27 kilometer per uur.

*Brons : om 9u30 60 kilometer  met gezamenlijk vertrek onder leiding van Rudy Pevenage en Jean-Marie Wampers aan het gemeentepark van Hoeilaart. Gemiddelde snelheid 23 tot -25 kilometer per uur.

Het parcours loopt deels over de omloop van het Wereldkampioenschap 2021. Telkens wordt men begeleid door motorrijders, seingevers en een pilootwagen. Om 13 uur worden de bekende (ex-)renners die deelnemen voorgesteld en geïnterviewd op het podium.

Deelnemers betalen 29 euro voor de fietstocht en zes euro per twee pannenkoeken. Info en inschrijvingen via http://filipsport.com/events/bikers-for-virunga. (EM)