Stijn Goolaerts “In De Kijker”

 

Zaterdag 2 februari had in Boom de vijfde editie plaats van het “ Eetfestijn Stijn Goolaerts”. Na een wielerjaar om snel te vergeten in 2017 kende Stijn in 2018 een jaar met veel minder zorgen. De studies gingen vlot, er kwamen drie overwinningen en twee bronzen tijdrit medailles bij.

Tussen het lekkere stoofvlees en de lasagne hadden we een korte babbel met onze 21 jarige belofte uit het Boomse.

-Wat zijn de ambities voor 2019?

–Proberen de grote lijnen van verleden jaar door te trekken, iets meer een rol van betekenis spelen in de grotere wedstrijden, altijd er bij proberen te zijn en als het kan een overwinning mee te nemen. In januari 2020 studeer ik af. Ik heb nu al mijn examens al met succes afgelegd, maar moet nog wel wat stages doen.” Stijn doet Sport en Beweging aan de Thomas More Hogeschool te Turnhout , waar hij ook op kot zit”.

-Je bleef bij dezelfde ploeg?

–Jazeker , we  zijn alleen van naam veranderd :” Hubo Aerts Action Bike Cycling Team” werd” Hubo Titan Cargo Cycling Team” en de overwegend blauwe kleuren op de outfit kregen nu een geelgroene tint. Ik voel me goed bij het team en er zijn reeds concrete plannen om in 2020 continentaal te gaan. De financiering is rond en we hebben in de breedte een zeer sterke kern. We zouden dan starten met beloftes en elites.

– Voor dit jaar ligt de focus ook terug op tijdritten?

–Toch iets minder. Ik ga zeker meer rittenkoersen betwisten. Ik voel me goed in meerdaagse wedstrijden en daar word ik zeker sterker van en in deze meerdaagse is er ook steeds een tijdrit aanwezig. Ik ben er wel minder specifiek mee bezig, minder intensief ook. Ik heb de afweging gemaakt om algemeen een betere renner te worden en leg daarom minder de focus op tijdritten.

-Je” copain “ Alfdan De Decker start als eerstejaars prof bij Wanty G. G, een goede keuze?

–Jazeker. Een stap in het profmilieu is al ongelofelijk en Alfdan zal zich zeker in zijn sas voelen bij Hilaire. Het is gen gewone jongen, zeker niet rebels maar hij weet wel wat hij aan het doen is. Een beetje Thomas De Gendt type.  Ik denk dat hij zich gemakkelijk zal aanpassen in deze frisse ploeg. Hopelijk kan ik ook deze weg inslaan. Misschien na mijn studies kan ik ook dat niveau verdienen .Het doorgroeien is bij mij wat later.  We gaan wel zien.

– We zien hier juist Pidcock met bravoure de wereldtitel cyclocross bij de beloften behalen. Ooit aan veldrijden gedacht?

–Ik wilde dat vroeger doemaar mocht het niet. Zo is het er nooit van gekomen. Ik train wel af en toe met de mountainbike en heb ooit deelgenomen aan de Jaarmarkt cross voor toeristen in Niel ( heb zelfs gewonnen daar!). Misschien komt het er eens ooit van. Voor tijdritten moet je  een uur in het rood gaan; dan zou crossen me ook wel moeten lukken.

-Wanneer is de eigenlijke start voor jullie?

-Volgende week is er nog een week stage in Calpe en op 23 februari starten we in Nederland. Hubo kiest doelbewust voor veel wedstrijden in het buitenland. We rijden de topcompetitie wedstrijden. Veel  rittenkoersen zijn in Frankrijk. Een geaccidenteerd parcours, denk maar aan Bretagne en je meten met Frans toptalent, dit ligt me wel. Je wordt er sterker van. Ook ideaal om de koerstactiek uit te testen. De organisatie zorgt ook altijd voor e-accommodatie. Soms primitief in hotelletjes of bungalows maar steeds in orde.

 

Reportage Gust Charrin

Hits: 243