De zesde editie van de BeNe Ladies Tour (WE 2.1)

Jolien D’hoore, Ann-Sophie Duyck, Sanne Cant, Lorena Wiebes, Kirsten Wild, Amy Pieters en Ellen van Dijk toppen affiche
De zesde editie van de BeNe Ladies Tour (WE 2.1) heet de wereldtop van het vrouwenwielrennen welkom. Van donderdag 18 tot en met zondag 21 juli 2019 rijdt het vrouwenpeloton opnieuw door België en Nederland. Deze vierdaagse is wereldwijd de enige grensoverschrijdende wielerwedstrijd voor vrouwen en presenteert voor de komende editie een gevarieerd en spektakelrijk parcours.

Op donderdag 18 juli wordt het startschot gegeven aan het prachtige decor van de Leidsche Rijn met start aan het Castellum en aankomst op de Parijse Boulevard.

Op vrijdag 19 juli staat een eerste grensoverschrijdende rit op het programma. De hele karavaan trekt dan voor de eerste keer in de geschiedenis van deze rittenkoers naar de provincie Antwerpen. De start wordt gegeven in het Belgische Essen, gelegen in het Noordwesten van de Kempen. Na een ommetje door de streek ligt de aankomststreep getrokken in het Nederlandse Roosendaal, gelegen in de provincie Noord-Brabant.
Op zaterdag 20 juli krijgen de rensters, net als de voorgaande jaren, een tweeluik voor de wielen geschoven. Net voor de middag start het peloton in de toeristische trekpleister Sluis, gelegen in de provincie Zeeland, voor een korte voormiddagrit. Dit wordt een uitgelezen kans voor de snelste vrouwen van het peloton waarvan de aankomststreep van deze rit ligt getrokken in Watervliet, een deelgemeente van Sint-Laureins dat sinds de start van deze wielerdaagse als etappeplaats wordt weerhouden. In de vooravond wordt in het prachtige landschap van de polders in en rond Watervliet een individuele tijdrit verreden die wel eens heel bepalend kan zijn voor het eindklassement.
De finalerit op zondag 21 juli wordt traditiegetrouw met start en aankomst in Zelzate verreden. In het verleden zakte telkens de massa af naar deze Oost-Vlaamse grensgemeente voor een ongetwijfeld boeiende eindstrijd.

Het deelnemersveld van deze zesde editie is ongezien sterk. De snelste vrouwen van de wereld komen aan de start met Kirsten Wild, Jolien D’hoore, Amy Pieters, Roxanne Fournier, Christina Siggaard, Thi That Nguyen en uiteraard kunnen we niet voorbij aan Lorena Wiebes die recent nog goud behaalde op de Europese Spelen en zich zaterdag kroonde tot Nederlandse kampioene. En met Ellen van Dijk en Lisa Brennauer, die zondag de Duitse wegtitel veroverde, komen twee gewezen wereldkampioenen tijdrijden aan de start. Samen met andere specialisten in het hardrijden waaronder Lisa Klein en Ann-Sophie Duyck kan de strijd voor het eindklassement alle kanten uit. In totaal komen meer dan tien nationale kampioenen aan de start. Ook tal van veldrijders, waaronder wereldkampioene Sanne Cant, grijpen de kans aan om
zich voor te bereiden op de komende winter. Jolien D’hoore kan de eerste renster worden die de BeNe Ladies Tour voor de derde keer kan winnen.

Het volledige rittenschema:
Donderdag 18 juli 2019: proloog in Utrecht (Ned)
Vrijdag 19 juli 2019: Eerste rit: Essen (Bel)-Roosendaal (Ned)
Zaterdag 20 juli 2019:
Tweede rit A: Sluis (Ned)-Watervliet (Bel)
Tweede rit B: individuele tijdrit in Watervliet (Bel)
Zondag 21 juli 2019: Derde rit: Zelzate (Bel)-Zelzate (Bel)
Palmares:
2014: Emma Johansson; 2015: Jolien D’hoore; 2016: Jolien D’hoore; 2017: Marianne Vos; 2018:
Marianne Vos
Meer info op www.beneladiestour.com