Ontdek de Rupelstreek op zijn ‘zondags’!

Ontdek de Rupelstreek op zijn ‘zondags’!

Elke eerste zondagnamiddag van de maand, van mei tot oktober, stellen verschillende musea en bezoekerscentra in de Rupelstreek hun deuren open. Trek je zondagse (wandel)schoenen of je fietsplunje aan en ontdek de verborgen pareltjes van deze unieke steenbakkerijregio.

Klei, water en landschap. Dit zijn dé unieke troeven die de Rupelstreek kenmerken. Dompel je onder in herinneringen aan de oude steenbakkerijen, geniet van een verrassend landschap en laat je meevoeren langs of op de Rupel. Sommige locaties zijn steeds op zondag open, maar andere zijn enkel te bezoeken met groepen en geven enkel op de Rupelzondagen hun geheimen prijs voor individuele bezoekers!

“Maar al te vaak kregen we te horen dat de musea niet gelijktijdig open waren, wat voor verwarring zorgde bij de bezoekers. Met dit initiatief willen we hierin verandering brengen en de musea toegankelijker maken voor de toerist én de eigen inwoners.  Toerisme Rupelstreek, de Rupel gemeenten en de lokale partners zijn dan ook zeer trots dit jaar te kunnen starten met de “Rupelzondagen”. Een prachtig initiatief dat tot stand is gekomen door een goede samenwerking. “ voegt Axel Boen, Voorzitter Toerisme Rupelstreek en schepen van toerisme te Schelle graag toe.

De Rupelzondagen vinden plaats op 5 mei; 2 juni; 7 juli; 4 augustus; 1 september; 6 oktober telkens van 14u tot 17u.

 

Lees on volgend e-magazine (gratis na inschrijven, dit is wettelijk verplicht via deze link:

https://sportindekijker.us17.list-manage.com/subscribe/post?u=f3012f6d4c6969e8e2c02d3f3&id=6d27cd9411