Krokusvakantie in De Schorre

Reportage – De Schorre alle rechten voorbehouden

Van 13 t.e.m. 21 februari 2021, Provinciaal Recreatiedomein De Schorre, Boom

 Ben jij op zoek naar leuke activiteiten voor je gezin tijdens de krokusvakantie? Skiën zal nét niet gaan, maar Provinciaal Recreatiedomein De Schorre biedt je tal van ontspannende activiteiten aan! Terwijl je oogappels op skate-avontuur gaan of oneindig doorhinkelen na een leuke wandeling in de prachtige natuur, kan jij al genieten van een lekkere afhaalpannenkoek of een heerlijke warme chocomelk. “Natuur en recreatie, een perfecte combinatie”, aldus Jan De Haes, gedeputeerde voor Milieu, Natuur en recreatie- en groendomeinen. “Natuur biedt naast rust en stilte ook ruimte voor ontspanning en gezond bewegen. Contact met de natuur versterkt de immuniteit. Kom uit je kot in openlucht en geniet van het uitgebreide aanbod van De Schorre.” Krokusvakantie in De Schorre is plezier gegarandeerd voor het hele gezin. Bekijk het volledige aanbod op www.deschorre.be.

Overwin het skatepark of het eindeloos hinkelpad

 

Heeft de Kerstman een skateboard, inliners, step of BMX onder de kerstboom gelegd? Uittesten of verder oefenen kan in het skatepark waar iedereen zijn of haar zotste (maar veilige) toeren mag uithalen! Als mama, papa, oma of opa kan je toekijken of zelf meedoen, aan jou de keuze… Natuurlijk moet iedereen steeds voorzichtig zijn en uitkijken voor de mede-waaghalzen.

Springen je kinderen liever rond op eigen voeten? Ga dan zeker eens langs bij het eindeloze hinkelpad op de Deltaweide. Eigenlijk is het pad 300 m lang, maar door de cirkelvorm kan je blijven rondgaan. Maak er met het hele gezin gerust een wedstrijdje van: wie hinkelt de meeste rondjes?

Speel bingo, vervolledig een bucketlist of ontdek het gezinspakket

 De Schorre samen al spelend ontdekken is altijd leuker. Haal voor je kroost de ‘De Schorre Bingo’ af aan het onthaal en ga samen op verkenning. Laat je kinderen de leuke opdrachten uitvoeren en maak onvergetelijke foto’s van de gekke bekken. In samenwerking met Toerisme Rupelstreek is er ook nog de ‘Bucketlist’. Daarin staan ‘10 dingen die je zeker moet doen’ in de Rupelstreek. De ‘De Schorre Bingo’ en de ‘Bucketlist’ kan je gratis afhalen aan het onthaal.

Op zoek naar een hele dag plezier? Ontdek het gezinspakket: een rugzakje vol met activiteiten zoals de trollenkaart, het ‘Doeboek’, de Bingo én nog tal van leuke verrassingen. Je kan het kopen voor 9,5 euro aan het onthaal, zolang de voorraad strekt.  


Wandel erop los

 Wandelen is dé coronasport geworden en terecht. Ook in De Schorre en de hele Rupelstreek zijn er mooie trajecten voor jong en oud.

  • De ‘Tunnelwandeling’ is 17 km lang en gidst je langs 400 jaar geschiedenis.
  • Als je het liever wat rustiger doet, is de prachtige ‘Groene Longen wandeling’ van 11 km wat je zoekt. Het pad neemt je mee langs de vier groene gebieden in Boom.
  • De wandeling ‘Tunnels, blote voeten en geheimen in het bos’ is dan weer ideaal voor actieve kinderen. Gedurende 4 km vol avontuur ontdek je de geheime bewoners in De Schorre, zie je een stukje lokale geschiedenis én kan je volop genieten van het prachtige uitzicht in de uitkijktoren.
Een witte start van de Krokusvakantie in De Schorre – Copyright: rechtenvrij

Alle wandelingen zijn gratis en je kan de brochures terugvinden aan het onthaal van De Schorre , bij Toerisme Rupelstreek of online op www.deschorre.be > Recreatie en Sport

Smullen en genieten

 Van zoveel beweging en nieuwe ontdekkingen krijg je honger! Bij wielercafé De Musette kan je terecht voor heerlijke afhaal wafels, cupcakes, drankjes, huisbereide soep en nog meer. Zij gebruiken bovendien steeds streekproducten. Zo steun je terwijl je geniet nog eens de lokale handelaars, geweldig toch? In de krokusvakantie kan je op het Inkomplein lekkere pannenkoeken vinden en op de Deltaweide wafels op een stokje. Betaal zo gepast mogelijk of contactloos en wandel door na je aankoop. 

 #samentegencorona

 Wij spelen en genieten veilig in De Schorre! We vragen onze bezoekers om zich op het domein steeds aan de maatregelen te houden die opgelegd worden door de overheid én aan de signalisatie op het domein.[everest_form id=”7036″]