Zal iedereen nog kunnen sporten in 2021

Foto’s: deze personen hebben geen betrekking tot artikel

Reportage: Marc Demartin opmerkingen kan u zenden naar sportindekijker@telenet.be

 

Sport is gezond, moet de overheid dat niet aanmoedigen?

 

2020 zal ingaan als een donker jaar, voor u, voor mij en voor de amateur sporter. De prof-sporter heeft nauwelijks hinder ondervonden. Ze komen op tv, de pers is meer dan vroeger aanwezig, kranten brengen foto’s en om de tien minuten een update via hun website. Zelfs de ronde van Frankrijk is gewoon doorgegaan. Sponsors hebben geen problemen heel de boel te betalen.

 

Maar ondanks het feit dat een regering sport moet promoten, zijn ze achter de schermen bezig om het sporten aanzienlijk duurder te maken. Terwijl de prof-sporter nauwelijks belastingen moet betalen zal het anders worden voor amateur sport. De eerste voorstellen zijn terug in beraad, maar we kunnen rekening houden met een verhoging van lidgelden van 50 tot 70 euro per sporter. De kantines zijn dicht, sport mag mits strenge en noodzakelijke “Corona” regels, de kosten zijn er en de inkomsten zijn duidelijk veel minder.

 

 

De huidige regering bestaande uit Ecolo, Groen, Spa en Liberalen willen clubs en hun medewerkers belastingen laten betalen en we horen getallen van 10 en 20 percent. Sponsors vinden in Corona tijden is niet eenvoudig, zeker als men geen volk heeft op tribunes, geen kantine en geen inkomgelden.

 

 

 

Sport verbind culturen jeugd en sport is gezond, maar moet betaalbaar blijven en mag niet enkel toegankelijk voor de “rijkere” gezinnen. Zeker de minder begoede burgers die nu al moeten rekenen om maandelijks de noodzakelijk onkosten te betalen moeten niet de dupe zijn. Geen sport, meer criminaliteit, minder gezonder burgers, beetje meer geld in de staatskas