A sportnieuwsA1A2

Editie 97

Maart 2023 komt eraan en we brengen nu dus het februari nummer uit. In deze editie besteden we veel aandacht aan de viering van de sportlaureaten in diverse Antwerpse gemeentes. We danken ook zij die informatie en foto’s hebben doorgegeven en die we mochten gebruiken in deze editie. Ook komende dagen zijn er nog vieringen voorzien, zelf kunnen we niet altijd aanwezig zijn dus doe ik opnieuw een oproep om uw informatie te delen via ons medium. Boby Land in Schoten is helaas voorgoed verleden tijd, in een van vorige edities hadden we een gesprek met Frederik Janssens een man die de geschiedenis van Boby Land in de kijker heeft gezet en die geschiedenis is niet min. Maar helaas is de sloop voorzien of bij uitbrengen van deze editie al aan de gang. Hij heeft veel foto’s ontvangen en een van deze mooie en zeldzame foto’s staat op de voorpagina, ingezonden door Germaine Vulners en dateert blijkbaar uit het jaar 1946. Zwemmen in open lucht en zelfs in Schoten Vaart toen het Kempisch kanaal nog zuiver was (gelukkig is het nu ook terug veel beter).

Maart 2023 komt eraan en we brengen nu dus het februari nummer uit. In deze editie besteden we veel aandacht aan de viering van de sportlaureaten in diverse Antwerpse gemeentes. We danken ook zij die informatie en foto’s hebben doorgegeven en die we mochten gebruiken in deze editie. Ook komende dagen zijn er nog vieringen voorzien, zelf kunnen we niet altijd aanwezig zijn dus doe ik opnieuw een oproep om uw informatie te delen via ons medium. Boby Land in Schoten is helaas voorgoed verleden tijd, in een van vorige edities hadden we een gesprek met Frederik Janssens een man die de geschiedenis van Boby Land in de kijker heeft gezet en die geschiedenis is niet min. Maar helaas is de sloop voorzien of bij uitbrengen van deze editie al aan de gang. Hij heeft veel foto’s ontvangen en een van deze mooie en zeldzame foto’s staat op de voorpagina, ingezonden door Germaine Vulners en dateert blijkbaar uit het jaar 1946. Zwemmen in open lucht en zelfs in Schoten Vaart toen het

Kempisch kanaal nog zuiver was (gelukkig is het nu ook terug veel beter).

Blz. 2 Inhoud

Blz. 3 Boby land

Blz. 4 Sidk zet uw sport in de kijker

Blz. 5 Valentijnrun 2023

Blz. 6 Noorse “Dames voetbal”

Blz. 12 Sportlaureaten “Deurne”

Blz. 14 Hanne Desmet

Blz. 17 Kunstgras in Gent

Blz. 18 Sofie Jaeken, Gert Van Huffelen….

Blz. 20 Sporttrofee in Duffel

Blz. 22 PSA 2022 Tim Celen en de tandem Hoet-Monsteur

Blz. 24 Paralympic Tean Belgium en Borgerhout in ’t Goud…

Blz. 29 Wac Team “in de kijker”

Blz. 32 Tineke Den Dulk

Blz. 34 en blz. 36 RT Klimop

Blz. 35 Hobokense sportlaureaten

Blz. 37 Antwerpse Kempentrail

Blz. 38 AV Lyra-Lierse

Blz. 40 RAFC

Blz. 44 De lilse Bergen zoekt…

Blz. 45 Volleybal

Blz. 47 Handbal Merksem

Blz. 48 Waterpolo

Blz. 50 Zakken in rijexamen

Blz. 54 Jazz

Blz. 55 Kuurne- Brussel

Blz. 57 Vas

Blz. 59 Fietstaxi’s in Gent

Blz. 60 Sportkampioenenhulde in Heist-Op-Den-Berg

 

 

 

 

De fotoboeken

 

Klik op de foto om het boek te openen

Dames Noorse

Noorse Dames 2023 (sidk.be)

Klik op de foto om verder te gaan

Omloop Het Nieuwsblad

Omloop Het Nieuwsblad (sidk.be)

 

 

Boksen in Ingelmunster

Boksen in Ingelmunster (sidk.be)

 

 

Sportlaureaten Deurne 2022

Sportalureaten Deurne 2022 (sidk.be)

 

Sportlaureaten Uantwerpen

Sportpersoonlijkheid_UAntwerpen (sidk.be)

 

 

Kampioenen uit breakdance, shorttrack en zeilen dingen mee.

Wie werd Sportpersoonlijkheid van het jaar bij U Antwerpen?  De viering van de Panathlon Antwerpen & PCU Antwerpen Sportpersoonlijkheden 2022 vond plaats  in de Kapel van de Grauwzusters op U Antwerpen. Voor heel wat studenten gaat studeren en topsport bedrijven hand in hand. U Antwerpen telt dit academiejaar 128 topsportstudenten: 59 mannen en 69 vrouwen. De populairste sporten zijn hockey (30 studenten), voetbal (21 studenten), basketbal (12 studenten) en wielrennen (10 studenten). De Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen – met opleidingen tot arts en kinesist – is goed voor 38,3% van de topsporters. De genomineerden:

Tineke den Dulk studeert theater- en filmwetenschappen, maar blinkt ook uit in het shorttrackschaatsen. In 2022 werd ze overall Belgisch kampioen: op de 500m, 1000m en 1500m. Camine Van Hoof studeerde in 2022 af in de wijsbegeerte, maar is ook breakdancer. Zij is Belgisch kampioene en haalde de tiende plaats op het WK. Eline Verstraelen studeert toegepaste economische wetenschappen en is daarnaast ook zeilster in de ILCA 6-klasse. Ze is wereldkampioene U21. Studenten kunnen stemmen op hun favoriet. De winnaar zal rechtenstudent en rolstoeltennisser Jef Vandorpe opvolgen. De trofee voor de Panathlon Antwerpen Sportpersoonlijkheid 2022 wordt eveneens uitgereikt. Dit jaar mag Benjamin Gérard, oprichter en coördinator van klimclub Rising You, de trofee in ontvangst nemen. De club leidt vluchtelingen op via de klimsport, faciliteert hun integratie en biedt ondersteuning in het leren van het Nederlands.

 

Volley Beker

Volley Beker wedstrijden 2023 (sidk.be)

 

 

Waaslandcross

De waaslandcross Dames en heren (sidk.be)

 

 

Waterpolo

Waterpolo februari 2023 (sidk.be)

Visits: 172

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Learn more