A sportnieuwsWielrennen

Nog 100 dagen voor de start van het WK wielrennen

Vandaag is het nog exact 100 dagen voor de start van het WK wielrennen in Vlaanderen. In Antwerpen werd het aftellen officieel ingezet met een aftelklok op het scherm van het reuzenrad op de Scheldekaaien. De stad stelde ook wielrenner Victor Campenaerts als officiële Antwerpse WK-ambassadeur voor.

 

Nog 100 dagen voor de start van het WK wielrennen  
Aftellen met Antwerps WK-ambassadeur Victor Campenaerts

Van 18 tot en met 26 september 2021 komt het WK wielrennen, de meest prestigieuze eendagswedstrijd in het wielerjaar, naar Vlaanderen. De strijd om de regenboogtrui zal zich een hele week afspelen op Vlaamse bodem. De tijdritten vinden plaats tussen Knokke-Heist en Brugge. In de wegritten rijden de renners van Antwerpen naar Leuven. In 2021 vieren we bovendien de 100ste verjaardag van het wereldkampioenschap wielrennen.

Vandaag is het exact 100 dagen tot de start van het WK, een symbolisch moment dat door de organisatie en stad Antwerpen in de verf wordt gezet met een in het oog springend aftelscherm op het reuzenrad op de Scheldekaaien. “Natuurlijk kijken we er als sporthoofdstad van Vlaanderen naar uit om het internationale wielerpeloton tussen 24 en 26 september te mogen ontvangen in Antwerpen op het WK wielrennen”, aldus burgemeester Bart De Wever. “Antwerpen herleeft, dus kunnen we terug aftellen naar een rijk gevulde evenementenkalender. Het aftellen van de laatste 100 dagen naar een van de grootste en meest traditionele wielerevenementen ter wereld, mag je dus niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk nemen. En met de 100ste verjaardag van het wereldkampioenschap in 2021 er nog eens bij gerekend, mag vandaag gerust een mooi, symbolisch moment genoemd worden.”

Ook schepen voor sport, Peter Wouters, kijkt uit naar het WK: “In Antwerpen hebben we een hart voor de koers en voor de fiets in het algemeen. Met de start van een Tour de France-rit in 2015, de organisatie van het BK op de weg in 2017, het BK in het veld in 2020 en natuurlijk met de start van Vlaanderens Mooiste, hebben we intussen een mooie traditie opgebouwd in het ontvangen van grote wielerevenementen. Met het WK wielrennen halen we opnieuw een topsportevenement van wereldformaat naar Antwerpen. De hoop groeit dat we er een onvergetelijk wielerfeest van kunnen maken. Na onder meer 2 Ronde van Vlaanderen-edities zonder publiek snakken we echt wel naar een collectieve ontlading, zowel sportief als emotioneel.”

Victor Campenaerts voorgesteld als Antwerps WK-ambassadeur

Uiteraard wil de stad het WK niet onopgemerkt laten voorbijgaan. “We willen het fietsen in de brede zin promoten”, aldus schepen Peter Wouters. “Zo staan er de komende maanden nog heel wat leuke acties op stapel waarbij de fiets centraal zal staan. Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk Antwerpenaren trotse ambassadeurs van de fiets worden, maar vandaag zijn we toch vooral supertrots te mogen aankondigen dat niemand minder dan Victor Campenaerts onze officiële Antwerpse WK-ambassadeur wordt. Met het werelduurrecord nog steeds op zijn naam en zijn aanvallende manier van koersen in gedachten, is Victor voor Antwerpen een gedroomde ambassadeur!”

Campenaerts neemt deze week deel aan de Baloise Belgium Tour, de Ronde van België, maar is verheugd over zijn ambassadeurschap: “Ik mag dan wel verhuisd zijn naar het Oost-Vlaamse Gavere, Antwerpen zal altijd mijn stad blijven. Uit het oog, maar zeker niet uit het hart. Ik had dan ook geen seconde bedenktijd nodig toen ik gevraagd werd om de rol van Antwerps WK-ambassadeur op mij te nemen. Binnen de mogelijkheden van mijn drukke programma wil ik me maximaal engageren om het WK wielrennen nog meer te doen leven in Antwerpen en om samen met de stad aan een mooi, breder fietsverhaal te schrijven. Ik kijk er enorm naar uit om aan de kop van één groot Antwerps wielerpeloton te sleuren.”

Perfecte afsluiter voor een topsportzomer

Ook Tomas Van den Spiegel, directeur marketing & communicatie van organisator vzw Flanders 2021, telt af naar september: “Momenteel gaat een drukke sportzomer van start met het ene grote evenement na het andere. Wij sluiten de zomer over 100 dagen af met de 2021 UCI Road World Championships, kortweg het WK, in eigen regio. We vinden het geweldig om in elk van de vier gaststeden te kunnen aftellen naar 18 september en de inwoners en bezoekers permanent aan het WK te herinneren. Zo kan iedereen zich klaarmaken voor een groot wielerfeest in Vlaanderen, want nu we zo goed als zeker toeschouwers zullen mogen verwelkomen langs het parcours en in de fanzones, zal elke Vlaming er willen bij zijn!”

Alle info over het WK wielrennen is te vinden op www.flanders2021.com.   

EINDE PERSBERICHT

Een reactie achterlaten