A sportnieuwsAlgemeen

Jeugdsportfeest Sport Vlaanderen (Gent)

Jeugdsportfeest 2019

 

Op zondag 20 oktober had het jeugdsportfeest plaats in Sport Vlaanderen Brasschaat. Deze sportdag werd georganiseerd door Parantee-Psylos in samenwerking met sportclub Wapper en Sport Vlaanderen. Het is een sportdag voor kinderen en jongeren tot en met 18 jaar met :

  • Een fysieke beperking (roller of stapper)
  • Een verstandelijke beperking
  • Autisme en normale begaafdheid.

Ook broers en zussen zijn welkom. Voor de ouders werden ook activiteiten georganiseerd.

Voor de trainers waren er 2 clinics ;

  • creëeren van een uitdagende leeromgeving
  • – Opstarten van een asti-werking in de club.

 

Wat stond er allemaal op het programma?

Iedere doelgroep volgde een apart en specifiek programma.

Sporters met autisme en normale begaafdheid volgden in de voormiddag voetbal en Jiu-Jitsu. In de namiddag konden zij terecht bij de trainers van de handbal. De sporters met een verstandelijke beperking volgden handbal, Jij-Jitsu en balbehendigheid. Voor de sporters met een fysieke beperking in een rolstoel was er Jij-Jitsu, rolstoelhandbal en rolstoeltennis of boccia. Voor de stappers was er eveneens de mogelijkheid om atletiek te volgen.

 

Over de middag was er een funmoment waarbij vooral gerefereerd werd naar de olympische spelen van Tokyo. Zo kon je een paar knepen Kung-fu leren bij Walter Toch. Een ritje op de riksja om even uit te rusten, een kleine braintrainer met een sudoku, een partijtje sumoworstelen, een spelletjes pacman maakten deel uit van dit ontspanningsprogramma.

 

De coachen van het Belgisch rolstoelhockey komen met veel plezier scouten naar potentiële teamleden. Francis Rombouts was als topatleet Boccia aanwezig om de jongeren zijn passie voor deze sport mee te geven. De 10-jarige Isaak Volders uit Hasselt behaalde in september in het Duitse Keulen zilver op het WK rolstoelskaten. Ook hij kwam zijn stunten demonstreren.

Reportage Joëlle Verbeeck