A1Algemeenzilvermeer

Jaarlijkse crossfestival aan het Zilvermeer

scholenveldloop Zilvermeer editie 2022 – Copyright: APB Zilvermeer

 

15/10, 18/10, 25/10 –  Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer in Mol

De zonnekloppers op het witte zandstrand maken plaats voor de sportievelingen. Want ook in het najaar gaat de activiteit op en rond het strand van het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer gewoon door!

In samenwerking met de lokale atletiekclub Vabco Mol organiseert het Zilvermeer de vijfendertigste editie van het Crossfestival. Het Crossfestival bestaat uit twee scholenveldlopen voor het basis- en secundair onderwijs én de Zilvermeerrun.

 

Zilvermeerrun
Op zondag 15 oktober organiseert Vabco Mol samen met Help Brandwonden Kids de Zilvermeerrun. De Zilvermeerrun omvat verschillende recreatieve joggingparcours voor een uiteenlopend publiek: van trailrun, kidsrun tot stratenloop.

Scholenveldlopen

Duizenden leerlingen van het secundair onderwijs zijn eerst aan de beurt en lopen op de scholenveldloop op woensdag 18 oktober. Leerlingen van de derde graad secundair kunnen die dag bovendien ook deelnemen aan de Survival Trophy. De organisatie van dit initiatief is in handen van Sport Vlaanderen.

Op woensdag 25 oktober is het de beurt aan de leerlingen uit het basisonderwijs. Voor de jongste lopertjes en hun toeschouwers is er toffe randanimatie voorzien.