Hondenloopzone aan de Gruisweg in Merksem officieel geopend

Op vrijdag 18 juni 2021 werd de grote hondenloopzone aan de Gruisweg in Merksem officieel geopend door schepen voor Dierenwelzijn Els van Doesburg, samen met districtsburgemeester Luc Bungeneers en districtsschepen voor groen Gibert Verstraelen. De nieuwe hondenloopzone werd onderwijl goedgekeurd door enkele enthousiaste viervoeters.

 

De hondenloopzone aan de Gruisweg, een fietspad tussen de Hypermarkt Carrefour van Schoten en winkelcenter Winkelstap, is met zijn 4000 vierkante meter de grootste hondenloopzone van Merksem en omstreken. De hondenloopzone wordt omhelsd door een groene buffer, wat het er samen met de zitbanken en de extra sassen aan de ingangen aangenaam vertoeven maakt voor zowel viervoeters als hun baasjes.

 

® pers Antwerpen en SIDK.BE

Vandaag werd de hondenloopzone aan de Gruisweg officieel geopend. Kersvers stadsschepen Els Van Doesburg kwam er speciaal voor naar Merksem. Met zijn 3.200m² de grootste in Merksem en één van de grootste in Antwerpen. Later worden hier nog wat groene elementen en speeltuigen aan toegevoegd om het geheel af te ronden. Al bij al een hele klus om dit project t rond te krijgen na bijna 7 jaar en 8 maanden onderhandelen met het Vlaams Gewest, die eigenaar is van de grond. Een mooi gezamenlijk initiatief inzake groenbeleid en dierenwelzijn in ons district. Met speciale dank aan Luc Bungeneers die zich ten volle mee heeft ingezet voor het realiseren van deze aanwinst voor honden liefhebbend Merksem. — zich voldaan aan het voelen met Luc Bungeneers in Merksem. bron facebook

Een reactie achterlaten