A fotoalbumA sportnieuwsAlgemeenAntwerpenMobiliteit

850.000 enthousiaste toeschouwers trokken naar Antwerpen

 

 

Het weekend van 23 tot 25 juli was top voor Antwerpen. De meeste hotels waren vol en sommige van hen moesten zelfs klanten weigeren wegen geen plaats. Eén reden was het Tommorow land in Boom dat zijn tweede week inging, maar ook het Bollekesfeest en Tall Ships Races trokken veel kijklustigen.

 

De Tal Schip races kwamen voor een zevende keer naar Antwerpen na een stop in Nederland.

Bart De Wever: “ na twee jaar Corona hebben mijn Antwerpenaars recht op een feestweekend. We hebben de data van het Bollekensfeest verzet en dus was er groter en meer feest in Antwerpen.

Op bepaalde momenten moest de politie ingrijpen en de voetgangers begeleiden naar een veilige en minder drukke plaats. Ook de Lijn deed gouden zaken en ook wegens veiligheid werden op enkele ogenblikken de stations van Groenplaats gesloten.

Niet alleen de schepen waren grote publiekstrekkers. Ook de randactiviteiten konden op bijzonder veel interesse rekenen. De traditionele parade van de bemanningsleden van de Tall Ships trok van het Zuiderterras, via de Kaaien en het MAS, naar het Havenhuis. Aan weerskanten stond een mensenzee naar de optocht te kijken.

Maandag vertrokken de schepen dan weer en dit werd live uitgezonden op regionale zender ATV.

Onze fotograaf maakte enkele mooie foto’s die u hier kunt bekijken.

 

Reportage SIDK

Views: 134

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Learn more