A sportnieuwsMerksem handbal

Handbal Merksem Visé 30 – 26

Twee wedstrijden voor het einde van de competitie zijn onze jongens zeker van de Play-offs. De 5 punten kloof op nummer 5 Gent is ruim voldoende om mathematisch zeker te zijn van één van de eerste 4 plaatsen.

Merksem schoot het best uit de startblokken 4 – 1 na 5 minuten vooral Zaïd Allaf had er zin in. Visé probeerde nog even de bakens te verzetten maar verder dan 4 – 4 na 8 minuten kwamen ze niet. Alexandre Hayon en Simon Van Den Bergh trapten het gaspedaal terug in 8 – 4 na 10 minuten. Nog gaf Visé zich niet gewonnen en ze zorgden mee voor het spektakel 11 – 9 na 18 minuten. Lennert Doms en Carlos Jansen dachten aan iets anders en zij brachten Merksem bij de rust 18 – 15 voor.

De tweede helft werden onze jongens even bevangen door de zenuwen winst bracht ons zeker in de Play-Offs en gelukkig was er Jarno Vinckevleugel die zijn doel dicht timmerde. Het resultaat was dat de ruststand na 5 minuten nog steeds op het bord stond 18 – 15. Alexandre Hayon weer hij brak de ban en Slaven Barbaric deed de rest 23 – 17 na 10 minuten en het feestje mocht beginnen. Visé via Majean pruttelde nog even tegen 23 – 19 op het kwartier. Maar vier op een rij van onze Merksemnaren en een bom van Sten Dielen bezegelde het lot van Visé 27 – 19 met nog 10 minuten te gaan. Dit kon niet meer fout gaan en de wedstrijd kabbelde naar het einde met onze supporters feestend en  zingend op de tribune. Eindstand 30 – 26.

Merksem: Alexandre hayon 7,Lennert Doms 5,Simon Van Den Bergh 5,Slaven Barbaric 4,Zaïd Allaf 4,Carlos Jansen 2,Sten Dielen 1,Thomas Kiebooms 1,Laurel Ntibashirakandi 1,Timo Luypaert, Jari Van De Moosdijk, Iain Somerling, Rens Baeyens, Jarno Vinckevleugel.

Visé: Majean 8,Moonen 5,Massat 5,Brialmont 3,Kessel 2,Jurdan 1,Cutaia 1,Van Dijck 1.