Sportweekend 60 jaar !

6 december 2020

60 jaar geleden begon het voor de VRT… sportweekend!

Nu is het dagelijkse kost, sport zie je op bijna alle kanalen, veel geld en veel omzet. 2020 zal de geschiedenis ingaan met sport zonder of met zeer weinige supporters naast de sport om life te kunnen aanmoedigen. Maar nu is er tv, ze betalen veel geld om sport in uw huiskamer te brengen.  Volgens mij begon de kentering met betaalzender filmnet, die veel sport brachten, tegen betaling en de prijzen waren niet min. Nus is er concurrentie tussen openbare omroep en de vele commerciële zenders. Ze hoeven blijkbaar geen volk in de tribune, geld stroomt binnen via zenders en adverteerders.

Of de kleine sporters en clubs er goed van worden is een open vraag. Ze leven immers van kantine inkomsten, van de inkom en van lidgelden. Hun sponsors willen aanwezigheid van supporters.

Sportweekend begon zestig jaar terug met zeer weinig middelen, maar met veel talent. Enkele zijn op pensioen, andere zijn overgestapt voor meer centen naar de commerciële zenders.

Voor onze vzw is dit alles meer dan goed. Maar eind 2011 hebben we gehaald, of we eind 2021 halen is een open vraag en donkere wolken hangen boven de vzw; (foto en tekst Marc Demartin)

Hits: 180