GS Hoboken Ster – Herstal 1453

Tekst: Marc Cornu/Marc Demartin/Carl Van Oostveldt

Wedstrijdverslag:
GS Hoboken Ster – Herstal 1453

Vrijdag 16 oktober 2021

Na drie weken rust was er weer sport in Hoboken. De vorige wedstrijd was een draw en eindigde in 2 – 2 op het scorebord.

Nu even nakaarten over de wedstrijd. Met de onbeschikbaarheid van Imad Amazou (geblesseerd) en Adriano Chiaravalle (beroepsverplichtingen) verscheen een gehavende thuisploeg aan de aftrap, waardoor belofte Rayanne Hafa  in de kern werd gedropt.

Beide ploegen serveerden de toeschouwers een intense eerste helft, met pittige duels en veel drang naar voren, meestal van Hobokense zijde. Alleen in de zone van de waarheid liep het voor onze jongens al te vaak mis, vanwege een gebrek aan uitgespeelde kansen en scorend vermogen. In de 10′ trof Bilal Errahmouni weliswaar de staak via de vingertoppen van Kevin Couscheir, aan de overkant trapte de vrijstaande David Ljubic in diezelfde minuut van dichtbij haast onbegrijpelijk over de deklat. Op het einde van het eerste kwartier waren de doelmannen bij de pinken op een poging van beurtelings Hicham Channouf en Nicolas Baudouin. Het spel ging vlotjes over en weer maar de beste mogelijkheden waren toch weggelegd voor de Hobokenaars: zij misten evenwel dikwijls het doelkader en dan was er nog Kevin Couscheir die uitstekend stond te keepen. Vlak voor de rust beging Vincenzo Giuliano een zware duwfout op Hicham Channouf. De Luikse kapitein incasseerde een gele kaart, maar de vrijschop leverde voor de goud-zwarten niets op. Zakaria Akatouf kon een gemaakt doelpunt van Julien Mbazoa op het nippertje verijdelen.

Het tweede bedrijf zou uitgroeien tot een thriller van formaat. Kort na de hervatting wist Hicham Channouf zich door te zetten maar werd door de aanstormende Kevin Couscheir net buiten de strafschopzone onderuit gehaald. Het kostte deze laatste niet alleen een geel karton, want met een kurkdroge vrije trap hoog in de touwen nam Yannis Van Parys hem te grazen en zorgde aldus voor gerechtigheid (1-0). De gasten lieten het hoofd echter niet hangen en werden uiteindelijk ook beloond: Nicolas Bauduin kogelde zijn ploeg op gelijke hoogte (1-1). De emoties grepen om zich heen (met een gele bestraffing voor de opgewonden bezoekende adjunct-coach Ali Elifoglu) en iedereen was er zich van bewust dat de afloop alle kanten uit kon. De acteurs keken niet naar een overtreding meer of minder zodat zowel GS Hoboken Ster als Herstal 1453 spoedig vijf blauwe kaarten op hun conto noteerden. Dat was Vincenzo Giuliano blijkbaar vergeten want enkele minuten voor tijd vond hij er niets beters op dan de oprukkende Mustapha Aabbassi neer te sleuren: Zakaria Akatouf kreeg de ultieme kans om de volle buit vanop negen meter in eigen huis te houden maar Kevin Couscheir pakte uit met een sublieme redding! Helemaal aan het slot knepen we de billen dicht toen de geïsoleerde David Ljubic een seconde te laat arriveerde om een voorzet van Mounir Amanaki te verzilveren. Waarmee deze razend spannende partij alles bij elkaar op een billijke puntendeling eindigde…

 

klik op de foto om het boek te openen