A2A3BoksenEdwin

24 Gentse vrouwelijke en mannelijke ondernemers gaan boksen voor het goede doel

NAZARETH – Over twee weken staan 24 Gentse (vrouwelijke en mannelijke) ondernemers tegenover elkaar in de boksring. De vierde editie van boardroomboxing vindt dit jaar plaats in de sporthal van Nazareth.

Het initiatief heeft tot doel financiële middelen in te zamelen voor OOOC Luein. Deze organisatie begeleidt minderjarige meisjes samen met hun gezinnen, die in moeilijke situaties beland zijn en de hulp ingeroepen hebben van de bijzondere jeugdzorg. De voorziening OOOC Luein biedt een korte opvangperiode waarin ze samen met de betrokkenen onderzoeken waar de problemen liggen en advies wordt gegeven rond mogelijke oplossingen.

 Met Boardroomboxing dragen Junior Bauwens en Daphné Grillaert, samen met de 24 ondernemers, hun sponsors en het publiek op de gala-boksavond, hun steentje bij tot de infrastructurele verbetering van deze voorziening. Zo worden dankzij het ingezamelde geld onder meer nieuwe douches aangelegd zodat er beter kan worden voorzien in hygiëne en privacy, een heel belangrijke basisbehoefte in het leven van tienermeisjes. Grillaert: ‘Ik heb zelf op de jeugdrechtbank gewerkt en ik weet hoe moeilijk bijzondere  jeugdvoorziening loopt en hoe schrijnend de meeste situaties zijn.’

 Jean-Pierre Junior Bauwens,  ex-wereldjeugdkampioen lichtgewichten en tweemaal Europees kampioen bij de profs en Daphné Grillaert,  voormalige topkickbokster, hebben hun sportieve loopbaan een succesvolle nieuwe wending weten te geven door hun eigen boksclub Woest te openen in Gent in 2018. Het koppel geeft er echter veel meer dan bokslessen alleen: Daphné en Junior ontpopten zich allebei tot ervaren personal coaches die ook ondernemers mentaal en fysiek naar een hoger prestatieniveau weten te tillen. Naast de fysieke lessen, zetten ze beiden ook in op een echt community-gevoel en sociale cohesie tussen de leden door het organiseren van veel clubactiviteiten.

Dat de twee rasechte ondernemers zijn, valt ook af te leiden uit hun beslissing om de organisatie boardroomboxing, waar ze eerder al als boksspecialisten aan deelnamen, twee jaar geleden volledig in eigen handen te nemen. Junior en Daphné tonen ook duidelijk hun aanleg voor het ondernemerschap als het erop aankomt te beslissen welk goed doel zij wensen te ondersteunen. Na het in Nazareth gelegen MFC Wagenschot, zorgaanbieder voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen met gedrags- en emotionele problemen, viel dit jaar dus de keuze op OOOC Luein. Het ingezamelde geld wordt gewijd aan een concreet project.

Even concreet wordt het wanneer Junior en Daphné de 24 bedrijfsleiders onder handen nemen om ze klaar te stomen voor de ultieme boksavond. Bauwens: ‘De ondernemers trainen drie maand lang. Wij bouwen hun conditie en skills geleidelijk op, van twee naar vier wekelijkse ochtendsessies, die telkens om 7 uur beginnen. Naast bokslessen krijgen zij ook kracht- en cardiotraining. Wij spitsen ons eveneens toe op het mentale aspect, waardoor ze extra skills ontwikkelen in hun eigen professionele sfeer, onder meer door een workshop rond structuurcoaching, maar ook yoga-initiatie en ademhalingsoefeningen bijvoorbeeld.’ Even belangrijk vinden de stichters van Boxing Woest ook de cohesie in de groep. Daarom worden ook nog extra activiteiten als ice-bathing, op afzondering trekken of leuke diners voorzien om de groep nog hechter te maken.

Volkwin Van Herreweghe (Eladro Consult), Eef Van Acker (professionele jazz zangeres en vocal coach), Gilles De Backer (Utopia Events), Deborah De Munck (D-TOXX), Henri Baetens (interieurspecialist bij Uptone) en horeca-ondernemer en chef Sam D’Huyvetter zijn enkele van de 24 veelzijdige ondernemersprofielen die dit jaar deelnemen aan de nieuwe editie van boardroomboxing. De volledige lijst met deelnemers vind je op https://boardroomboxing.boxingwoest.be/ Daar kan je ook tickets kopen. Op 15 juni, van 18 tot 23 uur mag het grote publiek in totaal twaalf boksmatchen bijwonen in de sporthal van Nazareth. (EM)

 

Views: 12

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Learn more