Doornik – Merksem Handbal

 

Merksem schiet het best uit de startblokken. Vooral Jelle De Parade vind de weg naar doel 2 – 4 na 5 minuten. Laurel Ntibashirakandi draagt ook zijn doeltjes bij en op het kwartier blinkt er 8 – 10. Het blijft spannend maar na 22 minuten komt Doornik voor het eerst op voorsprong. Doornik probeert door te duwen maar Carlos Jansen en Rens Baeyens laten hun team in de wedstrijd blijven en Carlos zet de 18 – 16 ruststand op het scorebord.
Bij het begin van de tweede helft komt Lars Bastiaenen in het doel en is het Alexandre Hayon die ons in het spoor van Doornik houdt 25 – 23 na 10 minuten. Doornik laat nu zien dat ze niet voor niets de rangschikking aanvoeren. Franck Ntibashirakandi probeerde de bakens te verzetten en wees Merksem de weg naar doel maar ook hij kon niet beletten dat Doornik de 3 puntenkloof 30 – 27 in takt kan houden. Met nog 10 minuten te spelen moet Jari Van De Moosdijk na een zware val naar het ziekenhuis. Op 5 minuten van het einde bij 34 – 29 kan het thuisfeestje beginnen. Eindstand 38 – 30.

Merksem: Laurel Ntibashirakandi 6,Carlos Jansen 5,Jelle De Parade 5,Alexandre Hayon 4,Franck Ntibashirakandi 3,Sten Dielen 2,Lennert Doms 2,Zaïd Allaf 2,Kristof Smets 1
Doornik: Boudjehal 11,Lachal 6,Chantry 5,Rosier 3,Olexiouk 3,Debouvries 3,Philippy 2,De Cocker 1,Delcour 2,Huart 1,Vermander 1.

sportieve groetjes
guido hens