A1A3EdwinOlympische Spelen

Vanaf vandaag sieren Olympische ringen de Eiffeltoren, hét symbool van Parijs

ANTWERPEN – Over minder dan 50 dagen zijn de ogen van de wereld gericht op Parijs en op Frankrijk.

Het is de derde maal dat de Olympische Spelen in de Lichtstad worden gehouden. Eerder gebeurde dat in 1900 en in 1924, precies 100 jaar geleden dus.

Minder dan twee maanden voor dit evenement werden de Olympische ringen aangebracht op hét symbool van de stad: de Eiffeltoren.

Toy Estanguet, voorzitter van Parijs 2024: ‘Tijdens de Spelen noemen we deze gigantische ringen de ‘Spectaculars’.’

‘Ze werden nu aangebracht op de Eiffeltoren en dat geeft een bijzonder spectaculaire aanblik.’

‘De Eiffeltoren is Parijs, hij is Frankrijk. We wilden een beeld creëren dat iedereen zich zal herinneren.’

Jean-François Martins, voorzitter van de Société d’Exploitation de la Tour Eiffel (SETE): ‘We zijn vereerd omdat dit iconisch monument van Parijs en Frankrijk versierd wordt met het  embleem van de Olympische Spelen.’

‘Door opnieuw een ambitieuze technische uitdaging aan te gaan, drukt de Eiffeltoren, trouw aan zijn geschiedenis, zijn stempel op de Olympische Spelen van 2024 in Parijs.’

Éric Niedziela, CEO van ArcelorMittal France: ‘ArcelorMittal is bijzonder trots om dit formidabele embleem van de Spelen van Parijs 2024 op de Eiffeltoren te hebben geproduceerd en geïnstalleerd.’

‘Onze fabrieken in Châteauneuf, du Creusot, Duinkerken en Denain, en onze onderaannemer in de Grand Est en al onze partners hebben uitzonderlijk werk verricht. Felicitaties aan al onze teams en dank aan Paris 2024 en SETE voor hun vertrouwen.’

Tijdens elke editie worden de Olympische ringen aangebracht op een iconische locatie in de gaststad: de Tower Bridge in Londen in 2012, Madureira Park in Rio in 2016, Odaiba Bay in Tokio in 2021,…

Met deze Olympische ringen vormt de Eiffeltoren nog meer het hart van de Spelen van Parijs 2024.

De Eiffeltoren zal het decor vormen voor de wedstrijden in het Eiffeltorenstadion (beachvolleybal), in de Champ de Mars Arena (judo, worstelen) en bij de Pont d’Iéna (wielrennen).

De Iron Lady zal ook centraal staan bij de huldiging van de medaillewinnaars: op de achtergrond van het Parc des Champions in het Trocadéro.

De Eiffeltoren was een inspiratiebron voor het ontwerp van de podia en dat van de medailles waarin een stuk van het originele ijzer werd verwerkt.

Vorige nacht voerden de teams van ArcelorMittal, officiële partner van de Spelen van Parijs 2024, deze uiterst nauwkeurige montage op het monument uit, in samenwerking met de Société d’Exploitation de la Tour Eiffel en Parijs 2024.

Om de gigantische Olympische ringen (29 meter breed en dertien meter hoog) te hijsen, werden vier kranen en zo’n dertig mensen gemobiliseerd.

Sinds vanochtend, minder dan 50 dagen voor de Spelen, siert het symbool van de Spelen het symbool van Frankrijk en Parijs. (EM / Foto Paris 2024)

Views: 15

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Learn more