A1A3EdwinWielrennen

Turnhout is de enige ‘Antwerpse’ startplaats van de Baloise Belgium Tour

TURNHOUT – Turnhout is op vrijdag 14 juni de startplaats van de derde rit van de Baloise Belgium Tour. Enkele van de grootste internationale teams ter wereld en alle Belgische topploegen hebben hun deelname aan de vijfdaagse wielerronde uit de UCI ProSeries bevestigd.

De derde rit van de Baloise Belgium Tour is 188,2 kilometer lang en gaat van Turnhout naar het Vlaams-Brabantse Scherpenheuvel-Zichem. Het startschot wordt om 12.40 uur gegeven op de Grote Markt van Turnhout en wordt vanaf 11.30 uur voorafgegaan door de ploegenpresentatie. Na een lokale ronde van ruim twintig kilometer rond Merksplas kunnen de Turnhoutse wielerliefhebbers nog eens genieten van een doortocht van de renners door het stadscentrum. Van de Antwerpse Kempen gaat het vervolgens naar Vlaams-Brabant, met finish in Scherpenheuvel-Zichem en onderweg enkele Hagelandse hellingen.

Jan Van Otten (Vooruit), schepen van sport: ‘Het doet ons veel deugd dat de Baloise Belgium Tour terugkeert naar Turnhout. Na een eerdere start en doortocht in 2021 hebben de organisatoren dus opnieuw de weg naar en doorheen onze stad gevonden. Dat bewijst dat we hier meer dan genoeg troeven hebben voor een succesvolle wielerkoers. We hopen dat de renners, zelfs in volle wedstrijd, zullen genieten van de lokale ronde in de groene gordel rond Turnhout. Aan de toeschouwers bevelen we dan weer van harte aan om te ‘blijven plakken’ na afloop: om – per fiets of te voet – zelf de streek te verkennen óf om de plaatselijke horeca te ontdekken. Vrijdag 14 juni wordt een mooie dag voor wielerliefhebbers, dat weten we nu al.

De 93ste editie van de Baloise Belgium Tour vindt plaats van woensdag 12 tot zondag 16 juni. Het wordt opnieuw een echte Belgische wielerronde, met start- en aankomstplaatsen in de drie gewesten. Een twaalf kilometer lange tijdrit in het Limburgse Beringen op 12 juni is de opener. De tweede etappe wordt een rit in lijn van het Oost-Vlaamse Merelbeke naar het West-Vlaamse Knokke-Heist. Op vrijdag 14 juni volgt dan de etappe van Turnhout naar Scherpenheuvel-Zichem. De koninginnenrit, Durbuy-Durbuy, wordt op zaterdag in de provincie Luxemburg gereden. De ontknoping van de Baloise Belgium Tour volgt op zondag 16 juni met een etappe in en om Brussel.

Visma-Lease a Bike, Alpecin-Deceuninck, Soudal-Quick Step, Lidl-Trek, Intermarché-Wanty, Decathlon-AG2R, dsm-firmenich-PostNL, Arkea-B&B Hotels en Movistar: dat zijn de negen UCI WorldTeams die volgende week zullen meestrijden in de Baloise Belgium Tour. Ook UCI ProTeams als Lotto Dstny, Uno-X, Israel-Premier Tech en Flanders-Baloise zullen niet ontbreken. Op rennersnamen is het nog even wachten.

 Koersdirecteur Jan Nys: ‘De Baloise Belgium Tour staat bekend om zijn innovatie op het gebied van veiligheid. Dit jaar heeft de Baloise Belgium Tour in samenwerking met Safe Cycling een veiligheidsrapport opgesteld dat voorafgaand aan de race naar de teams wordt gestuurd. Safe Cycling maakte een uitgebreide analyse van het parcours en heeft voorstellen aangedragen om potentiële gevaren te beveiligen. Zo zetten we stappen om de wielersport voortdurend veiliger te maken.

 Christophe Hamal, CEO van Baloise: Met ritten in Vlaanderen, Wallonië en Brussel is de Baloise Belgium Tour op-en-top Belgisch. We inspireren mensen over het hele land en zetten ze in beweging. Daar doen we het voor. Bovendien kunnen ook de niet-professionele fietsers hun hart ophalen tijdens de BXL Tour op zondag 16 juni. Op die manier inspireren we over het hele land supporters en fietsers.

 De BXL Tour is een inclusieve fietshappening waarbij je onze hoofdstad kan (her)ontdekken over een verkeersvrij parcours van 40 kilometer, met aankomst aan het Atomium. Meer info via  www.baloisebelgiumtour.be (EM)

 

 

 

Views: 24

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Learn more