A1

Sportoase Antwerp Phantoms kroont zich Belgisch Kampioen na thillerweekend play-offs finale

DEURNE/LEUVEN – Afgelopen weekend, 25 en 26 maart, speelde Sportoase Antwerp Phantoms de finale van de ijshockey Play-offs in Divisie 1. Na een haast foutloos parcours met slechts één nederlaag in de reguliere competitie, eindigden de Sinjoren op de eerste plaats in de ranking. Het team loodste zich vervolgens vlot door de kwartfinales en halve finales door respectievelijk Mechelen Whales en Beaufort Knights opzij te zetten en zich uiteindelijk te plaatsen voor de finale tegen Leuven Chiefs. In een ‘Best of three’ werd bepaald wie de landstitel mag dragen.

In de eerste wedstrijd op verplaatsing in Leuven kreeg Phantoms een sterk Chiefs aan de face-off. Het team had zich versterkt met enkele BeNeLeague spelers. De eerste periode werd bijgevolg gedomineerd door Chiefs dat erin slaagde de puck driemaal voorbij Phantoms goalie Neil Bruyninckx te knallen. Van de geoliede machine die we het ganse seizoen bij de Antwerpenaren hadden gezien, was plots niets meer te bespeuren. Inschattingsfouten in de verdediging werden streng afgestraft door de BeNeLeague-spelers van Leuven. Echter, in de tweede periode kwam er een kentering en stond opnieuw het vertrouwde Phantoms op het ijs. De Sinjoren draaien op volle toeren, schaatsen het gat dicht en lopen zelfs uit. Sterke prestatie! In de laatste periode wordt het ongemeen spannend en ontaardde de wedstrijd in een ware thriller. Chiefs loopt nog een doelpunt uit, maar Phantoms kan opnieuw de score gelijk trekken en de match dient te worden beslecht in Overtime. Daar blijft de score ongewijzigd en moeten penalty shots de winnaar aanduiden. Chiefs is daar de winnaar en pakt twee punten, Phantoms één.

Eindscore: 6-5 PS (3-1; 1-3; 1-1) met doelpunten van Binck Van Tooren, Bram Klijsen, Axl Kila, Stef Colen & Mateusz Bober.

Op zondag 26 maart vond dan de tweede wedstrijd plaats. Een kans voor Phantoms om in eigen huis voor eigen publiek de trein terug op de sporen te krijgen. En dat lukte. Opnieuw werd het een nagelbijter die spannend bleef tot de laatste minuut. De eerste periode gaat het er hard aan toe. Er wordt zeer fysiek gespeeld en de strafbank officials hebben de handen vol. De ontlading bij de supporters is groot wanneer de thuisploeg het eerste doelpunt scoort. De vreugde is echter van korte duur want Chiefs kan amper vijf minuten later bijbenen. In de tweede periode neemt Phantoms opnieuw de leiding met een tweede doelpunt. De Antwerpenaren domineren het verdedigingsvak van Chiefs en er zit meer in, maar de Leuvense goalie houdt zijn team in de wedstrijd. In de laatste periode gaat Phantoms dan volledig los. Knap samenspel resulteert in twee doelpunten. Chiefs geeft echter niet op en komt terug in de wedstrijd door snel twee tegendoelpunten te scoren. Met anderhalve minuut op de klok verhuist Mateusz Bober naar de strafbank voor tripping en wisselt de Leuvense coach zijn goalie voor een extra speler. Phantoms houdt echter stand … de supporters tellen af … de buit is binnen! De overwinning levert drie punten op. Sportoase Antwerp Phantoms verlengt zijn Belgische kampioenstitel en ontvangt uit handen van Peter Wouters, Schepen van Sport van Stad Antwerpen de kampioensbeker. Thierry Leenders, vertegenwoordiger van de KBIJF, overhandigt de medailles.

Eindscore: 4-1 (1-1; 1-0; 2-2) met doelpunten van Axl Kila, Akke Klijsen, Junior Van Noten & Dean De Souter.

“We hebben een fantastisch team,” glundert coach Jan Van Beveren. “Onze jongens hebben een gans seizoen hard gewerkt. De beloning is terecht. Dit is het ijshockey dat we onze supporters willen tonen: hard en fair, mooi passenspel, snelle acties. Chiefs was een waardige regenstander. Dit is tevens het bewijs dat we een hoger niveau aankunnen. Deze titel is alvast de kers op de taart van een geslaagd seizoen. Twee keer achter elkaar de Belgische kampioenstitel pakken is een mooie prestatie.”

Scorebord WE 25 & 26 maart

DIV1: Finale Play-Offs 1: Leuven Chiefs vs. Sportoase Antwerp Phantoms: 6-5 (OT & PS)

DIV1: Finale Play-Offs 2: Sportoase Antwerp Phantoms vs. Leuven Chiefs: 4-1

U20: Sportoase Antwerp Phantoms vs. Bulldogs Liège: 4-3

U12: Mechelen Sharks vs. Sportoase Antwerp Phantoms: reeks zonder ranking

Wedstrijden WE 1-2 april

1 april

U12 – LEUVEN – 09:40 – CHIEFS LEUVEN vs. SPORTOASE ANTWERP PHANTOMS

U14 – DEURNE – 17:45 – SPORTOASE ANTWERP PHANTOMS vs. HC KORTRIJK SPURS

DIV3 – LIEDEKERKE – 21:00 – GHENT DRAGONS vs. SPORTOASE ANTWERP PHANTOMS

2 april

DIV4 – LIEDEKERKE – 19:00 – LIEDEKERKE LIONS vs. SPORTOASE ANTWERP PHANTOMS

 

Foto: Gregory Lens

Views: 6

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Learn more