A sportnieuwsA_ArchiefHandbal

Uilenspiegel – Merksem Handbal 24 – 25

Tekst: Guido Hens

Merksem schoot via Leon Leye en Hannes Weber, die zijn sterke arm teruggevonden heeft, het best uit de startblokken 1 – 4 na 5 minuten. Onze tegenstander probeerde nu met potig spel onze Youngsters te intimideren. Aanvankelijk lukte dat en na een kwartier was alles te herdoen 7 – 7. In een regie van Gergely Csabai die zijn verdediging sterk neerzette en een steengoede Jarno Vinckevleugel als slot op de deur ging de wedstrijd nu gelijk op. 12 – 12 en bijna rusten, maar even concentratie verlies en Uilenspiegel profiteerde om een 14 – 12 op het scorebord te zetten.

Gergely Csabai opende in de tweede helft de debatten en nu bijgestaan door Koni Herssens, op halve kracht, en Sander De Herdt ging het helemaal gelijk op. Bjorn  Luypaert had Jeroen Driessen in zijn achterzak zitten en op pivot zoog Gergely Csabai alle ballen naar zich toe. En de getalenteerde jeugd hoor ik je al vragen. Wel zij laten zien dat ze onder leiding van Piotr Konitz reuze stappen vooruit zetten. Matte Wouters goed in verdediging, stond aanvallend in het samenspel ook zijn mannetje. Wat moeten we zeggen van Wannes Van Dijck, als de bliksem vertrokken bij een snelle center en in de laatste seconde koelbloedig het genadeschot gegeven aan onze tegenstander 24 – 25. De puntjes maakten de niet zo verre verplaatsing terug naar Merksem.

Een wedstrijd waarin iedereen, jong en oud, eendrachtig schouder aan schouder heeft geknokt voor de puntjes.

Jasper Van Grimbergen, Jarno Vinckevleugel 60′, Matte Wouters 1, Koni Herssens 4, Leon Leye 2, Ilias Bouanan, Hannes Weber 5, Sander De Herdt 4, Gergely Csabai 5,  Bjorn Luypaert 2, Wannes Van Dijck 2, Ruben de Doncker.