Oldtimers een passie of een hobby

 

Het weekend van 7 en 8 mei 2022 was een topdag voor de meer dan 1.000 oldtimer bezitters.

Decennia terug werd het evenement in Antwerpen gehouden maar door de LEZ zone zijn oldtimers niet meer welkom in Antwerpen (of ze moeten stevig betalen). Het tiende Antwerp Classic Car Event vindt plaats in het park van Brasschaat, een mooiere locatie kan je niet bedenken.

Marc Reyntles:” tijdens Corona hadden veel mensen vrije tijd en dat kwam ten goede voor de oldtimers, immers veel van bezitters van een oldtimer hebben kennis van auto’s en motoren en kunnen zelf hun auto’s herstellen”.

Zoals andere jaren zijn er die maandag vertrekken richting Spanje voor de 18° Tour Amical een gerenommeerde buitenlandse rally voor oldtimers. “Het is voor de meesten niet echt een wedstrijd, het gaat vooral om de gezelligheid”, zegt Reijntjes. “Het is begonnen als een initiatief onder vrienden, en nu zijn er meer dan 500 deelnemers.” “we gaan richting Barcelona en dan naar Marbella. De deelnemende auto’s worden met vrachtwagens naar Spanje gebracht, de deelnemers volgen vanaf dinsdag.

De route is op gewone wegen en snelheid is geen prioriteit want ook de deelnemers moeten  zich houden aan de verkeersreglementen.

Hits: 243