® Gent pers
A1gentmobiliteit

Twee nieuwe attracties en overzichtskaart voor Halfvastenfoor

Bezoekers kunnen van zaterdag 2 tot en met zondag 24 maart opnieuw genieten van meer dan tachtig attracties op het Sint-Pietersplein. Dit jaar zijn er twee nieuwe attracties, waarvan één voor het eerst wordt opgesteld, en toont een handige overzichtskaart kermisgangers de weg.

De Halfvastenfoor staat weer voor de deur. Naast welgekende attracties zoals de V-Maxx, Frisbee XXL of de Take Off zijn er ook twee gloednieuwe. De Heroes Tower, een toren die kermisgangers 40 meter hoog op stoeltjes in de lucht laat vliegen, wordt zelfs voor het allereerst ooit opgesteld. Een kinderlabyrint belooft dan weer veel plezier voor kleinere bezoekers. Gloednieuw is ook een overzichtskaart met plattegrond die op banners rondom de foor komt te hangen.

De Halfvastenfoor is voor veel Gentenaars het hoogtepunt van het jaar. Of het nu de botsauto’s, de jetonnekes of de oliebollen zijn, er is voor elke generatie iets. Dankzij het kaartje zal je nu ook makkelijk je weg vinden op de drie pleinen en zie je straks ook meteen welke attractie toegankelijk is.Sofie Bracke, schepen voor Markten en Foren   

Toegankelijkheid

De toegankelijkheidsambtenaar en veiligheidsdiensten plannen volgende week een rondgang langs de attracties en kramen. Dan wordt ook bekeken welke attracties toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers en minder mobiele bezoekers. Waar dat mogelijk is, voorziet de Stad Gent extra hellende vlakken. Daarna worden rolstoelicoontjes toegevoegd op de kaart, zowel online als op de banners. Bezoekers zullen tot slot bemerkingen over toegankelijkheid kunnen doorgeven via een QR-code

Kortingsdag en prikkelarme dag

Net zoals vorige jaren is er ook weer een prikkelarme dag en kortingsdag. Op donderdag 21 maart worden lichten en geluid gedempt zodat bezoekers die gevoeliger zijn voor prikkels ook van de foor kunnen genieten. Op de laatste zondag kan iedereen van een korting genieten. Tot slot zijn er op zondagen 10 en 24 maart rondleidingen met een gids die alles afweet van de geschiedenis van de foor. Alle info op www.stad.gent/halfvastenfoor.

Nieuw wandelplan voor Gentbrugge: van Arsenaal tot watertoren

Na onder meer Sint-Amandsberg en Zwijnaarde heeft nu ook Gentbrugge een eigen erfgoedwandelplan. De route leidt bezoekers langs 35 spraakmakende erfgoedplekken, van de Arsenaalsite via de watertoren richting de Stille Reus.

Om Gents erfgoed extra in de kijker te zetten, hebben verschillende wijken en deelgemeenten een speciaal erfgoedwandelplan. Zo ontdekken wandelaars interessante plekken en monumenten, telkens gekoppeld aan een luikje geschiedenis. Dat is onder meer al zo in Zwijnaarde, Sint-Amandsberg en de Brugse Poort. En vanaf nu kan iedereen ook Gentbrugge op die manier verkennen. De nieuwe route wordt op zaterdag 2 maart officieel ingewandeld en is vanaf nu al gratis te downloaden.

Het plan brengt bezoekers langs heel wat boeiende plekken die geschiedenis ademen. Denk maar aan de watertoren, die Gentbrugge en omstreken al sinds de jaren 1930 voorziet van vers drinkwater. Wandelaars komen onderweg ook de Stille Reus tegen. Die tamme kastanje is al meer dan 200 jaar oud en draagt als ‘wereldboom’ een beschermde status. En de wandeling loopt uiteraard via de Arsenaalsite, een van de oudste spoorwegwerkplaatsen van Vlaanderen.

De erfgoedwandeling is een ideale gelegenheid om op pad te gaan en de geschiedenis te verkennen, voor iedereen die meer wil weten over zijn woonplaats en voor wie graag een verrassend half dagje dicht bij huis spendeert.Sami Souguir, schepen van Cultuur

54028-1708333059-Een_half_dagske_Gentbrugge_wandelkaart-235f64.pdf (d21buns5ku92am.cloudfront.net)

® Gent pers

Visits: 0

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Learn more