A1

Kunstschaatsster Nina Pinzarrone wint Wilrijkse Trofee voor Sportverdienste

De Wilrijkse Sportverdienste 2023 gaat naar Nina Pinzarrone . De kunstschaatsster kreeg op de ‘Viering Sportief Wilrijk’ de titel van strafste sporter.

Op woensdag 21 februari 2024 zetten het districtsbestuur en de Wilrijkse adviesraad sport de lokale sportkampioenen van 2023 in de schijnwerpers. Voormalig Sporza-journalist Erwin Van den Sande leidde de avond in schouwburg De Kern in goede banen.

36 individuele atleten en 6 teams behaalden in 2023 een kampioenstitel in provinciale en nationale competities. De waaier van sporten waarin deze titels behaald werden, weerspiegelt het gevarieerde sportaanbod in Wilrijk: van jiu-jitsu over tennis en handbal tot atletiek, van judo over g-sport tot zelfs darts.

Wilrijkse Sportverdienste 2023

Naar jaarlijkse gewoonte werd de strafste Wilrijkse sporter of vereniging bekroond met de ‘Sportverdienste van het jaar’. De jury koos dit jaar voor kunstschaatsster Nina Pinzarrone. Zij behaalde het afgelopen jaar onder meer een bronzen medaille op het Europees kampioenschap en zorgde zo samen met de gouden medaille van Loena Hendrickx voor een bijna volledig Belgisch podium. Daarnaast haalde ze ereplaatsen op verschillende prestigieuze Grand Prix-wedstrijden.

Nina Pinzarrone zette haar eerste passen op het ijs van de Wilrijkse schaatsbaan Antarctica bij schaatsclub Antarctica Skate Wilrijk, waar ze ook trainde tot de sluiting van de ijsbaan begin 2023. Nina volgt bovendien les op de Antwerpse Topsportschool die gevestigd is in het Wilrijkse Fort 6.

Ereprijzen voor Huys Arts, Tim De Saeger, Judy Claes en Rony Van den Bogaert

Nina Pinzarrone was niet de enige sportster die een bijzondere vermelding kreeg tijdens de Viering Sportief Wilrijk:

  • Dansschool Huys Arts behaalde met de H-Arts Companie vorige zomer de eerste plaats op het Europees kampioenschap Moderne Dans.
  • Tim De Saeger behaalde als g-sporter een gouden medaille in het wielrennen op de Special Olympics.
  • Judy Claes en Rony Van den Bogaert ontvingen van het district Wilrijk een Lifetime Achievement Award voor hun jarenlange prestaties in het onder meer rolschaatsen en atletiek.

Wilrijks districtsschepen voor sport Robert Moens: “Nina verdient de Trofee voor Sportverdienste alleen al voor haar straffe bronzen medaille op het Europees Kampioenschap. Maar de prijs is evengoed een eresaluut aan de schaatsbaan Antarctica – die tot onze grote spijt de deuren moest sluiten – en de kweekvijver van sportief toptalent die ons district is dankzij onder meer de Topsportschool. Eén blik op de lijst van deze sportkampioen bewijst ten slotte dat het Wilrijkse sportlandschap gevarieerd en sterk blijft.”

Visits: 0

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Learn more