Omloop Het Nieuwsblad 2021 update

TOPPLOEGEN AAN DE START VAN VLAANDERENS MOOISTE VOOR VROUWEN

Update via ontvangen persbericht

Vilvoorde, 23 februari 2021 – Zondag 4 april staat bij heel wat teams met stip genoteerd in de agenda. 9 UCI Women’s WorldTeams en 15 UCI Women’s Continental Teams staan dan aan de start van de 18e editie van de Ronde van Vlaanderen. Die 24 ploegen zullen onder elkaar uitmaken wie de opvolgster wordt van Chantal van den Broek – Blaak. Team SD Worx, de ploeg van titelverdedigster Chantal van den Broek – Blaak, wereldkampioene Anna van der Breggen en Jolien D’hoore, is één van de 9 UCI Women’s WorldTeams aan de start. De Nederlandse ploeg gaat de concurrentie aan met onder andere Ale’ BTC Ljubljana, het team van de Italiaanse winnares van 2019, Marta Bastianelli. Daarnaast komen ook Liv Racing, dat afgelopen winter Lotte Kopecky binnenhaalde, Canyon//SRAM Racing, Team BikeExchange en Trek-Segafredo aan de start. FDJ Nouvelle-Aquitaine Futuroscope, Team DSM en Movistar Team Women, de nieuwe ploeg van de Nederlandse Annemiek van Vleuten, vervolledigen de lijst met WorldTeams.

Naast 9 UCI Women’s WorldTeams is er ook plaats voor 15 UCI Women’s Continental Teams. Met Lotto Soudal Ladies, Ciclismo Mundial, Multum Accountants Ladies Cycling Team, Doltcini – Van Eyck – Proximus Continental Team en Bingoal Casino-Chevalmeire Cycling Team staan er 5 Belgische ploegen aan de start. Verder zullen ook Ceratizit-WNT Pro Cycling Team, de ploeg van Duits kampioene Lisa Brennauer, Valcar Travel & Service en Jumbo-Visma Women Team, de nieuwe ploeg van ex-winnares Marianne Vos, van de partij zijn.

Ook Parkhotel Valkenburg, A.R. Monex Women’s Pro Cycling Team en Drops-Le Col Supported by TEMPUR strijden mee voor een plaats op het podium. Massi Tactic Women Team, Team Tibco-Silicon Valley Bank, Aromitalia Basso Bikes Vaiano en Hitec Products maken de deelnemerslijst compleet.

Wie op de Minderbroederstraat in Oudenaarde het zegegebaar zal mogen maken, weten we dus op zondag 4 april. Later wordt bekend gemaakt welke rensters precies aan de start zullen komen van Vlaanderens Mooiste.

 

VAN VLEUTENS ZOEKTOCHT NAAR TWEEDE OPEENVOLGENDE ZEGE IN OPENINGSKLASSIEKER LIVE OP TELEVISIE

 

Persbericht ontvangen 19 februari 2021 Copyright © 2020 Flanders Classics, Alle rechten voorbehouden.
Vilvoorde, 19 februari 2021 – Op zaterdag 27 februari staat de 16e editie van Omloop Het Nieuwsblad voor vrouwen op het programma, en dat is niet zomaar een editie. Fans, organisatie en wielerwereld mogen enerzijds vooruit blikken naar een deelnemersveld om duimen en vingers bij af te likken. Anderzijds telt de wedstrijd nog twee primeurs: voor het eerst behoort ze tot de UCI ProSeries en nog voor het eerst zal de finale live op televisie te volgen zijn.

Het aftellen naar de openingsklassieker kan nu echt beginnen. Vorig jaar genoten we nog met z’n allen van de solo-slim van toenmalig wereldkampioene Van Vleuten, aan de start in Gent, langs het parcours en aan de finish in Ninove. Dit jaar vragen we alle wielerfans om de wedstrijd van thuis te volgen. Hoe kan dat beter, dan met de finale van zowel mannen als vrouwen live op televisie.