A2A3Edwin

MXM on Wheels wordt een toffe en sportieve dag in en rond recreatiedomein Distelhoek

MERKSEM – Op zondag 2 juni loopt in Merksem alles op wieltjes. Letterlijk, want in recreatiedomein Distelhoek trakteert het district je onder de noemer ‘MXM on Wheels’ op een gratis toffe en sportieve dag waarin alles dat op wieltjes rolt centraal staat. Kies jij voor een (gravel) fietstocht of waag je je op de pumptrack, in de race simulator of de rollerdisco?

Wielerclub WTC Merksem heeft twee recreatieve fietstochten met start en aankomst in recreatiedomein Distelhoek uitgestippeld én van signalisatie voorzien. Dit jaar is er ook een extra gravelbikeroute toegevoegd aan het programma. Deze route van ongeveer 55 kilometer is uitgestippeld door De Parcoursbouwer en brengt je langs onverharde paden. Kies voor een recreatieve tocht van 25 of 50 kilometer of waag je aan de gravelbikeroute van 55 kilometer.

Deelname aan de fietstochten is gratis. Je gebruikt je eigen fiets en start tussen 9 en 14 uur. Schrijf je voor donderdag 30 mei in voor een fietstocht en maak kans op een truitje van wielrenner Olivier Godfroid. Dat wordt verloor onder alle inschrijvers. Bovendien krijg je op 2 juni een leuke attentie. Maar ook wie last minute beslist om deel te nemen zonder inschrijving, is welkom. Schrijf je in voor de fietstochten via https://eloket.antwerpen.be/nl/aanvraag/inschrijving-mxm-on-wheels-fietstochten

Haal je routeplan op 2 juni vanaf 9 uur op voor de recreatieve tocht van 50 kilometer. Voor de recreatieve tocht van 25 kilometer kan je je routeplan vanaf 10 uur ophalen. Ook wie deelneemt zonder inschrijving vooraf kan zich vanaf dan aanmelden. De deelnemers die zich vooraf inschrijven voor de gravelbikeroute, krijgen in de week voor het evenement een link om het parcours te downloaden in gpx-formaat. Wie zich inschrijft op de dag zelf, kan het parcours ter plekke downloaden.

Mobiel fietsatelier Fietsen De Flandrien zal van 9.30 uur tot 13.30 uur stand-by staan om deelnemers die onderweg pech hebben te helpen met de herstelling van hun fiets zodat ze hun tocht kunnen verderzetten. Pechverhelping – zoals een band vervangen – gebeurt op kosten van district Merksem. Indien er andere herstellingen – zoals wisselstukken – nodig zijn, dan moet de deelnemer die zelf bekostigen. De betaling gebeurt via Payconic. Er wordt geen herstelling voorzien voor elektronische problemen.

Het verkeer is vandaag de dag heel wat complexer dan vroeger. Daarom organiseert men  een workshop veilig en economisch elektrisch fietsen. Deze gratis workshop duurt drie uur en omvat een theoretische inleiding, oefeningen op een behendigheidsparcours, een groepstocht met duiding en tips en een korte evaluatie. Je neemt deel met je eigen fiets. Schijf je in via  https://eloket.antwerpen.be/nl/aanvraag/mxm-on-wheels-workshops

Kom tussen 12 uur en 16.30 uur langs in recreatiedomein Distelhoek en neem deel aan allerlei activiteiten op wieltjes. Gratis en zonder inschrijving vooraf. Enkel voor de spinningsessies is inschrijven noodzakelijk. Voor de avonturiers op BMX, skateboard en (stunt)step is er een pumptrack waar je je skills kan showen of gewoon kan proberen overeind te blijven.

Fiets tegen elkaar op de fietsen op rollen (voor alle leeftijden). Test de fietsvaardigheid van jouw kinderen op een opblaasbaar parcours of laat de allerkleinsten eens een loopfiets proberen. Volg een workshop fietsherstelling van fietsatelier Fietsen De Flandrien. Kom mee dansen op rolschaatsen tijdens een rollerdisco begeleid door Artistic Wheels Antwerp. Waan je een echte Formule 1-coureur in de Race Corner van Gamified. De snelste virtuele racer van de dag wint een prijs in samenwerking met KLEIR.

Test je conditie tijdens twee spinningsessies op de trailer van Sportoase. Sessie één start om 13.30 uur. Sessie twee start om 15 uur. De sessies duren ongeveer één uur. Schrijf je in voor één van de spinningsessies via https://eloket.antwerpen.be/nl/aanvraag/mxm-on-wheels-workshops Laat je fiets gratis labelen tussen 12.30 uur tot 13.30 uur en van 15 tot 16 uur.  Bezoek de Farm on Wheels en loop rond tussen de dieren. Aai en voeder ze en leer meer over jouw favoriete dier.

Geniet van een drankje en een hapje op het terras van Distelhoek bistro. Betalen voor eten en drank kan cash of met Bancontact. Het district voorziet voldoende materialen zoals skateboards, steps, BMX’en en bescherming. Neem je liever deel met je eigen materiaal? Dat is perfect mogelijk en toegelaten. (EM / Foto Victoriano Moreno)

Views: 71

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Learn more