A1A3AtletiekEdwin

Leden AC Duffel gisteren door lokaal bestuur gehuldigd als verdienstelijke ‘medeburgers’

DUFFEL – Gisteravond, voor aanvang van de gemeenteraad, zette lokaal bestuur Duffel enkele verdienstelijke medeburgers in de bloemetjes.

De verdienstelijke medeburgers zijn dit jaar de Koninklijke Atletiek Club Duffel en Chiro Duffel-Oost (zie foto). De Koninklijke Atletiek Club Duffel (AC Duffel) werd opgericht in 1949 en sloot zich aan bij de Belgische atletiekbond.

De club startte met een vijftiental atleten. Door de jaren heen is de club natuurlijk sterk gegroeid.

In 1971 werd André Boonen de eerste EK-deelnemer. Marc Nevens was de eerste olympische deelnemer in 1976, op de Spelen in Montreal. Zowel André als Marc geven nog training aan de nieuwe generatie atleten.

Van de stichters of van de eerste bestuursleden is er niemand meer overgebleven, maar de club zelf leeft natuurlijk verder.

AC Duffel is een moderne club, met een sterk trainingsaanbod, een uitgebreide jeugdwerking, de organisatie van verschillende grote meetings zoals Runners’ Lab Athletics Classic Meeting, en een visie gericht op de toekomst.

De club heeft bovendien aandacht voor G-sport, diverse takken van de atletiekdisciplines zoals ook veldlopen en een visie gericht op de toekomst.

 Vandaag telt de club ongeveer 400 actieve leden en is ze, met een heel aantal bekende (ex-) atleten in hun rangen, een begrip in de sector.  In maart heeft AC Duffel haar verjaardag gevierd in clubverband met een grote receptie en een terugblik op haar lange bestaan.

Ook tijdens de jaarlijkse kampioenenvieringen in de gemeente maken atleten van Duffel AC hun opwachting.

 Zo won Liesbet De Smet dit jaar voor de vierde keer op rij de trofee van Duffelse sportvrouw. Zij verlengde haar titel op de 3 000 m snelwandelen bij de vrouwen op het Belgisch Kampioenschap indoor.

Zij behaalde tevens goud op het BK tien kilometer op de piste°. De Smet is niet alleen een geweldige atlete, zij organiseert ook trainingen voor Vlaamse en Nederlandse snelwandelaars in het Stadion van Duffel.

Haar palmares in 2023: zilver op Vlaams Kampioenschap 3 000 meter indoor, goud op Belgische Kampioenschap 3 000 meter indoor, goud op Belgisch Kampioenschap tien kilometer piste en zilver op Belgisch Kampioenschap twintig kilometer op de weg.

Lauren Wuyts, provinciaal kampioen outdoor verspringen (4m82) en indoor hoogspringen (1m55) werd toen gehuldigd als beloftevolle jongere bij de meisjes van twaalf tot veertien jaar.

Burgemeester Sofie Joosen (N-VA): ‘We willen AC Duffel en Chiro Duffel-Oost graag huldigen voor hun 75-jarig bestaan.’

‘75 jaar inzet en engagement voor het vrijetijdsleven in de gemeente Duffel: een mooie verjaardag.’ (EM / Foto Gemeente Duffel)

Views: 231

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Learn more