53 Trofeo Princesa Sofía Mallorca by Iberostar. © Sailing Energy / Princesa Sofía Mallorca 04 April, 2024
A1A3Edwin

Knappe prestatie van Eline Verstraelen uit Kapellen tijdens zeilrace in Palma

ANTWERPEN – De voorbije week vond in Palma de 53ste Trofeo S.A.R. Princesa Sofia plaats, de eerste World Cup van 2024.

Voor Wind- en Watersport Vlaanderen (WWSV) kwamen er elf atleten aan de start, verdeeld over vijf disciplines.

In de Nacra 17 zetten Lucas Claeyssens & Eline Verstraelen (zie foto) uit Kapellen een zeer knappe prestatie neer.

Dit nieuw samengestelde duo eindigde op de 23ste plaats in hun eerste wedstrijd bij de senioren.

Het 49er FX duo Isaura Maenhaut en Anouk Geurts zeilde een constante serie en wisten zich met een zevende plaats in de gold fleet te plaatsen voor de medalrace.

Door gebrek aan wind konden zij nadien genoeg niet meer in actie komen en eindigden ze op de zevende plaats.

De komende weken gaan ze trainen in La Grande Motte, waar op dinsdag 7 mei het EK van start gaat.

Emma Plasschaert (ILCA 6) ging uitstekend van start in de kwalificatieraces en ging als eerste de gold fleet in.

De finale races gingen met ups en downs en door een aantal hoge scores zakte Emma weg naar de 21ste plaats.

William De Smet (ILCA 7) kende een mindere week. Met een diskwalificatie in de eerste race en een paar mindere races plaatste hij zich nipt voor de gold fleet.

In de finale races kon hij het goede ritme niet te pakken krijgen en eindigde op de 60ste plaats in het klassement.

Zowel Emma als William bereiden zich vanaf volgende week voor in Hyères waar de Qualified Nations Regatta plaats zal vinden vanaf maandag 22 april.

In de Nacra 17 zetten Lucas Claeyssens & Eline Verstraelen een zeer knappe prestatie neer. Dit nieuw samengestelde duo eindigde op de 23ste plaats in hun eerste wedstrijd bij de senioren.

Kwinten & Lieselotte Borghijs werden 39ste en Arthur De Jonghe & Janne Ravelingien werden 41ste.

Thomas Broucke (iQFoil) kende een moeilijke week. Hij moest een aantal races laten schieten door een blessure en kwam daarna door gebrek aan wind niet meer in actie. Hij eindigde op de 76ste plaats.

De drie Nacra teams, alsook Thomas Broucke en Daan Baute (Formula Kite) bereiden zich voor op de Last Chance Regatta die van start gaat op 21 april in Hyères.

Op deze wedstrijd kunnen de laatste landenplaatsen verdiend worden voor de Olympische Spelen. Alle resultaten:  https://www.trofeoprincesasofia.org/en/default/races/race-resultsall?mc_cid=ad504c8cd1&mc_eid=719d590bd6&mc_cid=ad504c8cd1&mc_eid=719d590bd6  (EM / Foto Sailing Energy)