A2Wandelen

Fietsroute langs elf iconische plekken gelinkt aan Olympische Spelen

Van de Blaarmeersen met graaf Jacques Rogge tot het Wouter Weylandtstadion met Tibo De Smet, een nieuwe fietsroute van 40 kilometer lang leidt je langs elf haltes in Gent die allemaal gelinkt zijn aan de Olympische Spelen.

 

wil je meer weten klik dan op deze linkhttps://stad.gent/nl/sport/nieuws-evenementen/stap-op-de-fiets-en-ervaar-de-olympische-spelen-gent

Graaf Jacques Rogge nam als zeiler drie keer deel aan de Olympische Spelen en was later ook twaalf jaar lang voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité. Maar wist je dat hij ook de oprichter was van de Gentse rugbyploeg? Dit en veel meer kom je te weten dankzij een gloednieuwe fietsroute met elf haltes gelinkt aan de Olympische Spelen, een vervolg op de Gandrien-route rond de Gentse wielergeschiedenis.

‘t Kuipke met Jolien D’Hoore, Nieuw Gent met Bashir Abdi, het Stropzwembad met Carine Verbauwen, Gent heeft tal van plekken waar bekende én minder bekende helden van de Olympische Spelen geschiedenis hebben geschreven. Wie de route volgt, fietst bovendien ook door prachtige parken en langs de oevers van de Leie.Sofie Bracke, schepen van Sport

De route van ongeveer 40 kilometer is bedoeld voor zowel ervaren wielrenners als occasionele fietsers, en uiteraard voor iedereen met een voorliefde voor de Spelen. Je kan de route downloaden via RouteYou of het plannetje downloaden en afprinten via de stadswebsite. Het plannetje wordt deze week ook verdeeld in Gentse fietscafés, fietswinkels en hostels, en komt in de stadswinkel, bij het toeristische infokantoor en in de Gentse bibliotheken en sporthallen.

copyright stad gent (pers)

Views: 5

Een reactie achterlaten

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Learn more