A2A3Edwin

Maak zondag op een sportieve manier kennis met de toeristische troeven van Hoogstraten

HOOGSTRATEN – Op zondag 28 april opent Hoogstraten het nieuwe toeristische seizoen. Naar goede gewoonte zet de stad op de vierde zondag van april haar toeristische troeven in de kijker. En dat zijn er heel wat: in elke dorp word je met open armen ontvangen.

Een leuke fietstocht zorgt er voor dat je maar liefst vijftien unieke hotspots bezoekt. Daarbovenop maakt Hoogstraten kans om in 2024 Wandelgemeente van het jaar te worden. Deze wedstrijd van Wandelfederatie Vlaanderen loopt als een rode draad doorheen het hele seizoen van VisitHoogstraten.

Stap de fiets op en ontdek welke locaties je op zondag extra in de watten zullen leggen. Aan de hand van een gelegenheidsroute doorkruis je op zondag 28 april heel Hoogstraten. De route – die uitgewerkt is langs fietsknooppunten – brengt je vanuit het centrum van Hoogstraten, naar Wortel-Kolonie, Meersel-Dreef, Meerle, Minderhout én Meer.

Waar je vertrekt of welke hotspots je bezoekt, bepaal je helemaal zelf. En het aanbod is verrassend: nieuwe unieke locaties worden afgewisseld met vaste waarden.

Het programma is zeer uitgebreid. Wij lichten de sportieve opdrachten er even uit:

*Torenbeklimming Sint-Katharinakerktoren Overwin 294 trappen en je wordt beloond met een adembenemend panorama.

*Recreatiedomein De Mosten: Daag je vrienden uit voor een potje minigolf (zie foto). Treehousebar aan de Mosten biedt het gratis aan en als de verliezer trakteert, maak je kans op dubbele winst.

*Kloostersite Meer: Keer terug in de tijd met leuke, oude volksspelen aan De Lokalen op het Kloosterplein.

De fietsroute is uiteraard ‘kidsproof’ en garandeert een fijne zondag. De volledige route is 50 kilometer. Een verkorting van 26 of 29 kilometer is eveneens mogelijk. Haal de gratis hoogstraten.be 3 folder bij VisitHoogstraten of download hem op www.visithoogstraten.be

Eens het seizoen geopend is, zet VisitHoogstraten extra in op haar wandelaanbod. Hoogstraten heeft haar sporen op het gebied van wandelen al verdiend. Al 30 jaar lang biedt Hoogstraten een aantrekkelijk, ambitieus en professioneel wandelaanbod.

Dat is ook Wandelsport Vlaanderen niet ontgaan. Uit alle inzendingen voor ‘Wandelgemeente van het jaar’ selecteerde een vakjury vijf gemeenten die uiteindelijk kans zullen maken op de felbegeerde titel en een jaar lang als dé Vlaamse wandelgemeente in de kijker te worden gezet.

Arnold Wittenberg (Open Vld), schepen voor sport: ‘Hoogstraten is een echt wandelparadijs. Onze prachtige natuur nodigt uit om te wandelen, maar het gaat ook om kwaliteit van de routes: de bewegwijzering, het onderhoud of de ontsluiting via de website. Het is een werk van velen en dat merk je. Als Hoogstraten de titel binnenhaalt, is dat een bekroning van vele jaren hard werk.’

Ondertussen is de tweede fase van de wedstrijd aangebroken. Daarin is het belangrijk om zoveel mogelijk stemmen binnen te halen. Tot en met zondag 15 september kan iedereen stemmen op zijn of haar favoriete wandelgemeente uit de shortlist. VisitHoogstraten wil in de eerste plaats iedereen enthousiasmeren om te wandelen, maar hoopt ook om jouw stem binnen te halen. Stemmen kan heel eenvoudig via https://visithoogstraten.be/blog/hoogstraten-wandelgemeente-2024/

Uiteraard vallen er in Hoogstraten nog een pak meer dingen te beleven, die minder sportief zijn. Ontdek ze via https://visithoogstraten.be/blog/opening-toeristisch-seizoen-proeven-van-hoogstraatse-troeven/ (EM / Foto Visit Hoogstraten)

Views: 34

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Learn more