A1A3Edwin

40ste editie van de Nationale Spelen van Special Olympics was een topper

LA LOUVIERE – De 40ste editie van de Nationale Spelen van Special Olympics in La Louvière was een topeditie.

De 3 400 atleten en hun 1 200 coaches hebben het beste van zichzelf gegeven tijdens deze drie dagen van competitie.

Ze konden rekenen op de steun van 1 750 vrijwilligers. De Sluitingsceremonie werd afgerond met de overdracht van de Vlam van de Hoop aan de volgende gaststad.

Hou alvast 28 mei 2025 vrij voor een nieuwe editie van de Nationale Special Olympics Spelen in Kortrijk.

Zoals gewoonlijk scheen de zon in La Louvière gedurende de hele periode van de Spelen. Er werden 5 280 medailles uitgereikt, waaronder 946 goud, 910 zilver, 842 brons en 2 582 deelnamemedailles.

Het gezondheidsprogramma, het Healthy Athletes Program, dat gratis screenings aanbiedt in zeven gezondheidsgebieden, kende dit jaar een recordaantal deelnemers.

 

3 325 atleten konden onder meer hun oren en ogen laten controleren of voedingsadvies krijgen.

Dominique Dehaene, Directeur Special Olympics Belgium: ‘De balans van deze 40ste editie is meer dan positief.’

‘We konden opnieuw rekenen op de ervaring van ons team, de steun van de 1 750 vrijwilligers en de dagelijkse vreugde van de atleten om van deze editie een echt succes te maken.’

We kijken er nu al naar uit om iedereen op 28 mei 2025 in Kortrijk te verwelkomen voor een nieuwe editie van de Nationale Spelen.’

 

Tijdens de Sluitingsceremonie overhandigde atleet Pieter Scharm de Special Olympics-vlag aan Jacques Gobert (PS) de burgemeester van La Louvière, als herinnering aan de doorgang van de Nationale Spelen in de regio van het centrum.

De vlam van deze 40ste editie is nu gedoofd. Een deel ervan werd overgedragen door Rosalia Niedziela en Stéphane Dewit, de gezichten van de Spelen, aan atlete Alice Devooght en aan Wouter Allijns (Team Burgemeester), schepen van Sport van de stad Kortrijk, de gaststad van de volgende editie.

Allijns: ‘We zijn erg blij dat we de Special Olympics Nationale Spelen in 2025 opnieuw in Kortrijk mogen verwelkomen.’

‘Sinds de Spelen van 2008 voeren wij een actief beleid om de inclusie van mensen met een verstandelijke beperking door middel van sport te bevorderen.’

‘We verheugen er ons op om van de 41ste editie een sportieve en spetterende editie voor iedereen te maken.’ (EM / Foto Michael Michels & Edith Frébutte)

 

Views: 8

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Learn more