A fotoalbumA1sportlaureaten

Deurne zet sportieve prestaties 2022 in de kijker

Shorttrackster Hanne Desmet en Antwerp Phantoms krijgen Sporttrofee 2022

Op vrijdag 10 februari 2023 vond het ‘Gala van de Sporttrofee Deurne 2022’ plaats in De Klap. Deurnse sportploegen en individuele sporters die het afgelopen jaar een titel behaalden, werden in de bloemetjes gezet. Shorttrackster Hanne Desmet, van Ice Diamonds Antwerp, ging aan de haal met de ‘Sporttrofee’. Ijshockeyteam Antwerp Phantoms won de trofee van beste ploeg en de G-sporttrofee. De U13 van korfbalclub Boeckenberg sleepte de ‘Jeugdsporttrofee’ in de wacht.

Deurnse sporters en sportclubs die in 2022 een uitmuntende prestatie neerzetten, werden op 10 februari door het district en de sportraad gevierd. Tijdens de show, die in een urban jasje gestoken was, werden naast de Sporttrofee voor atleet en ploeg, ook de Trofee Vrijwilliger, G-sporttrofee en Jeugdsporttrofee uitgereikt.

Lees het volledige verslag in ons volgend e-magazine.. (Ontvange het gratis in uw mailbox, wel zelf gratis inschrijven, we vragen enkel naam en voornaam en werkend mail adres) www.sportindekijker.be

Hanne Desmet en Antwerp Phantoms sportfiguren van het jaar in Deurne

 

DEURNE – Tijdens het Gala van de Sporttrofee Deurne in De Klap ging shorttrackster Hanne Desmet, van Ice Diamonds Antwerp, aan de haal met de individuele ‘Sporttrofee’. Ijshockeyteam Antwerp Phantoms won de trofee van beste ploeg en de G-sporttrofee. De U13 van korfbalclub Boeckenberg sleepte de ‘Jeugdsporttrofee’ in de wacht.

Maar goed, vermits er wel degelijk een link is met Deurne, is de uitverkiezing van Hanne Desmet tot sportfiguur meer dan terecht. Twee jaar geleden kende men haar alleen in het kleine shorttrackwereldje maar dankzij haar bronzen medaille op de Olympische Winterspelen is shorttrackster Hanne Desmet plots een Bekende Vlaming geworden. Dit seizoen doet ze nog beter met als resultaat haar eerste Wereldbekeroverwinning ooit.  Het voorbije EK in Gdansk was helemaal een voltreffer met goud op de 1 000 meter en zilver op de 1 500 meter en in de mixed relay.

Het eerste mannenteam van ijshockeyclub Antwerp Phantoms behaalde de landstitel bij de senioren divisie I en won de Beker van Vlaanderen en dat in 2022, het jaar waarin ze 50 jaar bestonden. Zij werden door de jury gekroond tot ‘ploeg van ‘t district’ en kregen de Sporttrofee voor ploegen. Voor alle duidelijkheid: boven divisie I heb je nog de Beneleague waar onder meer Heylen Vastgoed Herentals en Mechelen Golden Sharks aan deelnemen. ‘Een onhaalbare kaart voor ons’, zegt men bij de Phantoms. ‘Financieel kunnen we zo’n avontuur niet aan.’

De Jeugdsporttrofee werd uitgereikt aan de U13 van korfbalclub Boeckenberg. Zij wonnen de dubbel: de landstitel in zowel de zaal als op het veld. Zelfs tijdens corona zijn ze twee- tot drie keer in de week blijven trainen en kregen de tieners ‘huiswerk’ mee naar huis.

De Trofee Vrijwilliger werd uitgereikt aan Eddy Van Wesenbeeck. Dat sport niet altijd competitief moet zijn, heeft Eddy goed begrepen. Als vrijwilliger bij Okra Kronenburg Deurne organiseert hij al meer dan vijftien jaar de wekelijkse fietsritten in het Antwerpse. Aan stoppen denkt hij voorlopig niet.

Dave Van Doorslaer is de allereerste para-ijshockeyer van Antwerp Phantoms Ijshockey. Afgelopen seizoen was zijn laatste als speler omwille van gezondheidsredenen. Hij strijdt tegen longkanker. Samen met echtgenote Tamiko Van Hoydonck stonden zij aan de wieg van de internationale para-ijshockey Liga. Dave en Tamiko zijn ambassadeurs van de Antwerp Phantoms, van G-sport in het algemeen en van district Deurne. Zij werden door de Deurnse jury van sportclubs geëerd met de titel van G-sporters van het jaar.

Elke Brydenbach (N-VA), districtsschepen voor sport: ‘Tijdens de coronapandemie hebben we noodgedwongen het ‘Gala van de Sporttrofee Deurne’ moeten afgelasten omdat veel atleten hun sport niet konden uitoefenen. We zijn dan ook zeer tevreden dat we na een intermezzo van drie jaar terug de aandacht kunnen vestigen op het sportief talent dat Deurne rijk is. Daarnaast wilden we tijdens ons gala ook even vooruit blikken op het komende jaar waar we de ‘urban sports’ toch extra in de kijker willen zetten.

Edwin MARIËN

Foto FB

 

Ons foto en film boek

Klik op de foto om verder te gaan (Foto MD)

Visits: 87

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Learn more