A1Voetbal

Jupiler Pro League speeldag 8

Cercle Brugge -RAFC  2 – 0

Het is de achtste dag van de speelkalender en ook 8 keer winnen op rij. Het lijkt wel het winnend lot van de loterij. Maar dit is echt een voltreffer. Zoals we in de zeldzame voorbeschouwingen al wisten te zeggen “winnen tegen de laatste in het klassement, is niet vanzelfsprekend”.

24 op 24 en de overwinning kwam bijna vanzelf. Nu verstevigen ze het record van 1930 en dit vooral te danken aan de Nederlanders in de ploeg. De kenners van voetbal bevestigen dat ook RAFC een slordige wedstrijd heeft gespeeld, maar in de tweede helft herpakten ze zich en zagen de fans mooie voetbal. Cercle Brugge staat troosteloos op een laatste plaats , RAFC kan nog steeds het record van Club Brugge overtreffen dat in 2000 maar liefst 14 zeges op rij wist te winnen.

 

 

Dat we als www.sportindekijker en www.voetbal1.be voor de wedstrijd iets schrijven is zeldzaam of de eerste maal sinds het bestaan van onze vzw.

Als Antwerpenaar kunnen we er niet onderuit, je bent fan of niet iedereen zal toch stiekem duimen voor winst van onze Antwerpse voetbalploeg. Na zeven overwinningen kunnen ze geschiedenis schrijven maar de rangschikking moeten we even negeren. Sta je op de laatste plaats dan kan dat vleugels geven en is winst mogelijk.

De coach heeft veel vertrouwen hoewel (bron internet) Engels, Balikwisha, Muja en Frey. Niet beschikbaar zijn.

Dan hebben we het verhaal “De Laet en Gerkens die waren dinsdag ziekjes en bleven uit voorzorg aan de kant.” Het tweetal heeft de training intussen hervat en is fit voor zondag.