A sportnieuwssportnieuwsWielrennen

Scheldeprijs 2020

De Scheldeprijs begon in 1907 met als eerste winnaar Maurice Leturgie. Na al de jaren is het parcours sterk gewijzigd. 2020 is in volle voorbereiding en vandaag 22 januari werd de persconferentie gehouden in Nederland.
De verwelkoming werd verzorgd door VRT presentator en eerste spreekgast is de heer Jack Vissers, organisator en voorzitter van de Scheldeprijs.

De Scheldeprijs is een onderdeel van de UCI Pro Series, dus behoort met andere woorden “bij de groten”, met een mooi deelnemersveld van knappe ploegen met wereldklasse.
Vips zijn belangrijk en er zijn verschillende mogelijke formules, en de plaatsen zijn beperkt.
De trofee is nog in voorbereiding, maar we weten dat er een diamant is in verwerkt.
Frank Van Zitteren is de koersdirecteur:

We starten in Terneuzen met 1 plaatselijke ronde, wat nieuw is in het programma.
Er zijn minder kronkelige wegen voor de veiligheid, dus rechtdoor naar Antwerpen (Schoten).
100 km in Nederland dan 100 km in België, we verdelen het netjes en overal op brede wegen.
Door Brasschaat en dan in Schoten geen twee plaatselijke ronden maar drie.
Spektakel in en rond Schoten.
Burgemeester Terneuzen Jan Lonnink en verantwoordelijke voor sport Jack Begin
Zeeland is een wielerstad en de mensen zijn er in feeststemming. De navelstreng De Schelde verbind ons met België en in dit geval met Schoten. Nieuw is wel dat we Antwerpen links laten liggen.
De Scheldeprijs zal nog een tijdje verder gaan
Maarten De Veuster burgermeester van Schoten: “we hebben contracten tot 2025 en het mag nog langer duren”.
Sinds 100 jaar is de koers van Schoten.
Paul De Swaef Shepen van sport in Schoten: “Wat mij getroffen heeft is de samenwerking met de vele vrijwilligers. We hebben zeventig sportverenigingen en de Scheldeprijs is het grootste evenement.

Nog een aantal weken geduld en dan is er de grote dag Terneuzen – Schoten.
Nieuws in uw regionale krant.

 

 

 

 

Verslag Marc Demartin – Michel Schillemans

Visits: 394

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Learn more