Start to Bike, samen uit samen thuis

 

De fietsen staan reeds klaar – Copyright: De Velodroom

Infomoment: zaterdag 14 & zondag 15 maart 2020, 10 tot 17 uur, Fietsbelevingspunt De Velodroom, Hoek 129, Boom (ter hoogte van fietsknooppunt 26)

 


Wou jij altijd al met een koersfiets leren rijden? Grijp dan nu je kans en schrijf je in voor de Start to bike van WTC Schorretrappers. Vanaf 29 maart leer je in groep rijden en geniet je van een wekelijkse rustige rit in aangenaam gemengd gezelschap, van zowel dames als heren. Benieuwd? Kom op zaterdag 14 of zondag 15 maart naar de infodag in wielercafé De Musette. Meer info op www.develodroom.be.  

“Met de lente in zicht en de voorjaarsklassiekers in aantocht, is ook het moment aangebroken om de koersfiets buiten te halen en op tocht te gaan. Bewegen is goed voor het mentaal en fysiek welbevinden. De provinciale domeinen en hun omgeving lenen zich daar uitstekend toe”, aldus gedeputeerde voor recreatiedomeinen Jan De Haes.

Het ‘Start to Bike’-initiatief van de Schorretrappers helpt je in enkele weken om meer controle te krijgen over je koersfiets en een prima fietsconditie op te bouwen. Het rijden in groep en het gezellig samenzijn achteraf maakt de ervaring nog leuker.

WTC Schorretrappers start op zaterdag 14 en zondag 15 maart 2020 met twee vrijblijvende infodagen in het wielercafé De Musette (De Schorre) in Boom van 10 tot 17 uur.
Alle wielertoeristen en sportievelingen die :

  • voor de eerste keer de aankoop van een racefiets overwegen;
  • na een periode van inactiviteit opnieuw de draad willen oppikken;
  • graag vanaf 29 maart samen in groep iedere zondag een rustige rit willen rijden,

zijn van harte welkom op deze “start to bike” in samenwerking met Rijwielen Mampaey te Boom.
Deze fietshandel zal enkele instapmodellen van racefietsen presenteren. Wil je eerst even proberen of een koersfiets iets voor jou is, dan is er ook de mogelijkheid om ter plaatse een testritje te maken met één of meerdere koersfietsen die onze wielerclub gratis ter beschikking zal stellen. Kom op de infodagen alles te weten i.v.m. kledij & schoenen, fietstechniek, verkeersreglementering, verzekering & lidmaatschap VWB, enz...

De fietsen staan reeds klaar – Copyright: De Velodroom