A1AlgemeenAlgemeen SportnieuwsWaterski

3 Belgische medailles op het EK cable wakeboard/wakeskate youth & masters

Reportage :

Communicatie & marketing coördinator

Waterski & Wakeboard Vlaanderen vzw

Afgelopen week was het Europees kampioenschap cable wakeboard (youth & masters) te Gyor, Hongarije. Er gingen 10 Belgische riders mee samen met team trainer Arno Dhondt en assistent-trainer Wouter Gijzen. Het niveau van de deelnemers lag echt torenhoog, er werd een enorm knap staaltje wakeboarden neergezet. Proficiat aan Team Belgium, jullie mogen absoluut fier zijn op julliezelf!

In de finales namen Lowa Vancutsem (The Spin), Louis Eggerickx (Lakeside Paradise Knokke-Heist), Glenn Vandenberghe (Lakeside Paradise Knokke-Heist) en Victoria Vander Veken (Wake-Up Cable Antwerpen) het op tegen de andere teams. Lowa werd in haar reeks wakeboard junior ladies U18 vijfde. Louis viel in zijn run bij de reeks wakeboard junior men U18 en werd er vijfde. In de reeks wakeskate junior men U18 kon hij wel de bronzen medaille te pakken krijgen! Ook Glenn Vandenberghe stond op het podium, hij werd tweede in de reeks wakeboard masters men 30+. Verder kreeg ook Victoria een podiumplaats. Het was haar eerste EK en ze werd meteen derde bij de reeks wakeboard junior ladies U14.

We willen alle riders feliciteren met hun prestaties. Ze hebben alweer bewezen wat voor wakeboard talent we hebben in ons land!
We zijn alvast benieuwd naar wat de toekomst brengt voor deze jonge riders!