A sportnieuwsWielrennen

15 x fietsplezier om de hoek

Ook uw redacteur zit op de fiets, opmerkingen:

Wees voorzichtig, op de fietspaden rijden ook brommers, ze rijden (30 km per uur ?) zijn vrij breed en hebben geen geduld.

Ook renners zitten op het fietspad, ze rijden ook 30 km per uur, maar dan continue, aan kruispunten en blijkbaar tellen rode lichten niet voor deze groep. 

Is maar een opmerking (MD)


Info: Dienst vrijetijds- en landschapbeleving

Helke Verdick Provincie Antwerpen

fotorechten (te gebruiken voor artikel en website) Mie de Backer Toerisme stad Antwerpen

Herontdek je regio met tv-reeks ‘Op de fiets’.

De fijnste fietsroutes vanuit je kot? Die ontdek je met ‘Op de fiets’, een samenwerking tussen de regionale zender ATV en de provincie Antwerpen. Bijzonder: de reeks brengt vijftien fietslussen langs het knooppuntennetwerk live bij in je huiskamer.

Geniet mee vanuit je zetel en probeer de fietsroute in je buurt uit. Vanzelfsprekend mét respect voor de actuele richtlijnen rond veiligheid en gezondheid. 


De lus ‘Kempense kolonies’ trapt vandaag de reeks af.

Een fietsuitstap of fietsvakantie zit er jammer genoeg nog niet meteen in. Een deugddoend fietstochtje bij je in de buurt gelukkig wel.

 

 

fotorechten (te gebruiken voor artikel en website) Mie de Backer Toeris Provincie Antwerpen
fotorechten (te gebruiken voor artikel en website) Mie de Backer Toeris Provincie Antwerpen

Gedeputeerde voor toerisme, recreatie- en groendomeinen Jan De Haes: “De nood aan buitenbeleving was wellicht nooit zo groot. Met het fietsknooppuntennetwerk beschikken we over het ideale instrument. In elke gemeente vind je de groen-witte borden met nummers. Bovendien ligt het netwerk er na een grondige controle begin 2020 picobello bij. Mits een beetje discipline pas je de huidige richtlijnen rond veiligheid en gezondheid ook makkelijk toe. Vandaag geniet je extra intens op de fiets. Met de gelijknamige reeks bieden we volop inspiratie.”

Mee in het zadel

Een rondje langs Antwerpse forten en kastelen, een trip langs de Rupel of een verkenning van de Netevallei vanuit Lier: de provincie Antwerpen selecteerde vijftien lussen van een 25-tal kilometer langs het fietsnetwerk.

‘Op de fiets’ brengt elke route van start- tot eindpunt – in real time – in beeld.

Je zit als het ware mee in het zadel en ziet het landschap en de stemmige hoekjes voorbijglijden. Een voice-over maakt je attent op de belangrijkste bezienswaardigheden onderweg en geeft ook interessante weetjes mee.

Toppers in eigen regio

De lus ‘Kempense kolonies’ trapt vandaag de reeks af. Een aantrekkelijke fietsroute langs de voormalige landloperskolonies in Wortel en Merksplas. Illustratief voor de hele reeks, vindt gedeputeerde Jan De Haes: “De Kempense kolonies kregen onlangs als allereerste Vlaamse site het European Heritage Label. Met de Markvallei en het begijnhof in Hoogstraten bevat de route nog meer toppers. Zo telt onze provincie talloze verrassende plekjes. Met ‘Op de fiets’ willen we onze inwoners uitnodigen om hun eigen regio te gaan herontdekken. En hen tegelijkertijd warm maken om binnenkort, van zodra dat kan en mag, vaker per fiets Vlaanderen Vakantieland te verkennen.”

‘Op de fiets’ loopt vanaf maandag 4 mei vijftien weken lang op ATV en atv.be.

Elke week staat een nieuwe route in de kijker, met telkens vijf reportages (maandag tot en met vrijdag vanaf 10 uur).

 

Meer details, kaartmateriaal en sfeerbeelden van de vijftien fietsroutes op www.provincieantwerpen.be zoekterm ‘op de fiets’.