GS Hoboken Ster – Futsal SO Jeunes Dour

Wedstrijdverslag vrijdag 19 november 2021
GS Hoboken Ster – Futsal SO Jeunes Dour

 

Tekst Marc De Bock

Foto Georges Peeters

Met de komst van Middenmotor Futsal S(ainte)-O(dile) Jeunes Dour stond GS Hoboken Ster blijkbaar voor een haalbare opdracht. Maar was dat wel zo?

Vroeg doelpunt

Na een vroeg doelpunt uit de zware linker van Zakaria Akatouf (1-0) kwamen onze jongens inderdaad niet meer echt in de problemen. Wel sensatie in de 8′ toen Baptiste Goditiabois zich wist door te zetten en hard af te drukken, Vinnie Frans (die de onbeschikbare Laurens Plees onder de lat verving) ging uitmuntend plat; in de omschakeling volgde een pijlsnelle Hobokense tegenaanval, mooi afgewerkt door Hicham Channouf (2-0). Ook Adriano Chiaravalle liet zich in samenwerking met Hicham Channouf gelden met een schitterende actie en dito knal in de koorden (3-0). Nog voor het verstrijken van het eerste kwartier leek het pleit reeds gewonnen. Imad Amazou kwam pijnlijk in botsing met Rodrigue Duvivier en ontving warempel een geel karton voor verbaal protest. Gaandeweg kwam SO Jeunes Dour beter in de wedstrijd mede omdat er in de lokale rangen wat laksheid optrad. Dat resulteerde in een vrije schietkans voor Adriano Poli, door Vinnie Frans afgeweerd in de voeten van Hichem Guitoun die zonder verpinken succesvol hernam (3-1). Seconden later timmerden de Hobokenaars een verschroeiende counter in elkaar, eindigend in een warrige fase voor de bezoekende muit waarbij de bal tenslotte via een Henegouwse voet de doellijn overschreed (4-1).

Georges Peeters

Minder fraai

Was de eerste speelhelft best een genietbaar kijkstuk, de tweede oogde heel wat minder fraai. Niet alleen zakte het spelpeil, ook de sportiviteit belandde in een neerwaartse spiraal. De gasten begonnen aan een verwoed offensief dat geen vruchten afwierp. Hun zichtbaar gefrustreerde coach Patrick Poli kon zijn kritiek op het arbitrale duo niet in toom houden en werd na twee gele kaarten wandelen gestuurd. In de 40′ tekende de thuisploeg een fantastisch driehoekje op de mat, in gang getrokken door Zakaria Akatouf en via Mohamed El Mokhtari droogjes afgehandeld met een makkelijke inlegger van Bilal Errahmouni (5-1). Vijf minuten later liet Yannis Van Parys zich verleiden tot een nutteloze overtreding. Het kostte hem een gele sanctie en zijn team een vijfde blauwe kaart. De zwart-witten geloofden in een mirakel en wierpen hun volle gewicht in de weegschaal, daarbij geholpen door de inzet van Jamal El Madani als meespelende doelman. Maar de Hobokense defensie hield kranig stand. En Vinnie Frans lukte enkele puike tussenkomsten, met als uitschieter een verbluffende redding op een negenmetertrap van Adriano Poli. Helaas werden de laatste minuten van de partij ontsierd door een heftig incident tussen Vinnie Frans en Jamal El Madani. De SO-kapitein mocht met een rode kaart afdruipen. Aan de score wijzigde verder niets. GS Hoboken Ster pakte zijn tweede opeenvolgende overwinning en verstevigt zijn positie in de top vier van het klassement…