R.A.F.C. de huldiging

  1. Antwerp FC huldigt zijn spelers op dinsdag 11 augustus 2020. Wegens “Corona” heeft deze plechtigheid niet plaats op het Stadhuis maar op de velden van R.A.F.C.

09.00 uur een toespraak van voorzitter Paul Gheysens, geen fans enkel de pers en spelers waren aanwezig, een nooit geziene toestand. Ze maakten er het beste van, een fanfare zorgde voor de muzikale noot. De voorzitter Paul Gheysens benadrukte nogmaals de prachtige prestatie van zijn ploeg, teamwork hij dankte iedereen voor jun inzet.

Ook de burgermeester Bart De Wever was aanwezig, haalde geschiedenis boven en verwees naar de Euro cup 2 in 1933, iemand verwees naar een klein foutje, Antwerp was de laatste club die de Eurocupfinale speelde. De Wever en voetbal, gaan niet echt goed samen en dat gaf onze burgermeester ook toe.

Hoe ziet u het als burgermeester om twee clubs te hebben in de eerste afdeling?

DE Wever: “enerzijds ben ik trots maar het geeft ook extra werk, onze politiediensten hebben het al druk en nu komt er een extra belasting bij, zeker in Corona tijden. Maar het is leuk en ook gevaarlijk om de Antwerpse derny’s te gaan bekijken, zolang alles sportief blijft ben ik tevreden”.

Op de achtergrond was er geklop en geboor te horen, ze zijn bezig aan de opbouw van een nieuwe toekomst. We verwachten de topploegen van de wereld, voor Antwerpen als stad een uitdaging.