‘1.500 kinderen beleven geweldige omnisportdag op Het Kiel!’

ANTWERPEN, 18 mei 2019 – Jespo organiseerde afgelopen zaterdag de grootste omnisportdag van ’t stad waar iedereen gratis aan kon deelnemen. Ook dit jaar was Zapperdag de place-to-be voor alle kinderen en jongeren tussen 3 en 18 jaar. De site aan de August Leyweg op Het Kiel werd opnieuw omgetoverd tot een groot omnisportdorp waar ze konden kennismaken met het ruime sportaanbod van Jespo.

 

De site ‘August Leyweg’ werd voor één dag omgebouwd tot een groot sportparadijs. Alle kinderen en jongeren tussen 3 en 18 jaar werden ontvangen door de Jespo-mascotte ‘Turbo’ en maakten kennis met meer dan 35 verschillende sporten uit het aanbod. Zapperdag was meteen ook de eerste inschrijvingsdag voor het nieuwe sportseizoen 2019-2020 van Jespo.

 Meer dan 1.500 kinderen leefden zich een hele dag uit en maakten kennis met verschillende sportdisciplines. De mobiele muziekband Triolala zorgde tussendoor voor de nodige sfeer met leuke hits en ook Jespo-peter en snowboardkampioen Seppe Smits, kwam een bezoekje brengen. “Zapperdag is mijn meest favoriete dag van het jaar. Ik heb vroeger veel sporten beoefend en vind het superbelangrijk dat iedereen de kans krijgt om dat te doen. Dat kan hier op Zapperdag en bij uitbreiding ook het hele schooljaar door bij Jespo.”

 Alle bezoekers werden verwend met vele initiaties en demonstraties van verschillende sportgroepen van Jespo. Jespo biedt zowel alledaagse sporten als basketbal, badminton, atletiek, voetbal… aan, maar ook unieke sporten zoals hockey, kung-fu wushu, yoga 4 kids, zeilen, paardrijden, schermen, skiën, snowboarden…  Voor de allerkleinsten toverde Jespo de sporthal om tot een fantastisch kleuterdorp. 

 Bij Jespo kunnen kinderen op een laagdrempelige en recreatieve manier proeven van verschillende sporten. Sporten bij Jespo betekent veel fun en plezier met vrienden en vriendinnetjes. Met Zapperdag wil Jespo de Antwerpse kinderen en jeugd aanmoedigen om aan sport te doen en de wekelijkse sportactiviteiten voorstellen voor het nieuwe schooljaar.

 “Het is fantastisch dat de Antwerpse jeugd alweer zo massaal aanwezig was op deze Zapperdag. Er werd heel wat plezier beleefd door de kinderen en er werd weer volop ingeschreven voor onze activiteiten van volgend schooljaar. We konden ons geen mooiere afsluiter bedenken van het sportseizoen!”, aldus Frans Van den Wyngaert, voorzitter Jespo vzw.

 Voor het volledige fotoboek verwijzen we naar ons “gratis e-magazine” in te schrijven via www.sportindekijker.be

 

 

 Tekst : Arne Franq

Foto: Marc Demartin