A sportnieuwsAlgemeenAlgemeen SportnieuwsAntwerpenZwemmen

Zwemvijver Boekenberg blijft tot 17 september donderdag en vrijdag doorlopend open

Het college besliste vandaag om zwemvijver Boekenberg ook op donderdag en vrijdag doorlopend open te houden tot het einde van het openluchtseizoen, op 17 september. Normaal loopt de zomerregeling, waarbij er elke dag doorlopend kan gezwommen worden, af op 3 september. Door de zwemvijver ook in september op donderdag en vrijdag de hele dag open te houden wil de stad Antwerpse zwemmers tijdens de mooie nazomerdagen bijkomende zwemuren en verkoeling aanbieden.

 

https://sportindekijker.be/ijsberen/  klik op de foto om fotoboek te openen

 

Met zwemvijver Boekenberg en openluchtzwembad De Molen heeft de stad twee toplocaties om in openlucht te komen zwemmen. Sinds zaterdag 13 mei zijn beide baden open voor het publiek.

Tot en met zondag 3 september loopt de zomerregeling en kan er nog elke dag doorlopend worden gezwommen in openluchtzwembad De Molen en zwemvijver Boekenberg.

Opening op donderdag en vrijdag tot einde openluchtseizoen

Stad Antwerpen besloot nu om zwemvijver Boekenberg tot het einde van het openluchtseizoen, op 17 september, ook donderdag en vrijdag de hele dag open te houden. Zo wil ze Antwerpse zwemmers ook tijdens de mooie nazomerdagen de kans geven op een verfrissende duik.

Zo zal zwemvijver Boekenberg van 6 september tot en met 17 september van woensdag tot en met zondag open zijn voor het Antwerpse publiek, en is er enkel een sluiting op maandag en dinsdag.

Voor openluchtzwembad De Molen blijven de openingsuren ongewijzigd. Alle overdekte zwembaden zijn gewoon open voor publiek, scholen en zwemclubs.

Praktisch 

Zwemvijver Boekenberg

Openluchtzwembad De Molen

 

Archief:

Minder zwemmen in en rond Antwerpen

 

Het ziet er naar uit dat, ondanks het gaat zomeren, je minder kan gaan zwemmen in de bekende openluchtzwembaden in Deurne en Antwerpen Linkeroever. Voor de zwemmers is dit geen aangenaam nieuws want zwemmen is vooral bij warm weer de ideale sport voor jong en oud. De Molen en Boekenberg zullen slechts drie dagen in de week open kunne zijn. De reden ligt niet bij bezuinigingen maar bij een gebrek aan redders.

Peter Wouters, schepen van sport, doet een oproep: “kom bij de stad solliciteren voor de job van redder. De vacature staat permanent open.”

De vereniging van buitenzwemmers ‘outdoor Swimming Belgium’ lanceerde een petitie en bij het schrijven van dit artikel (9/5/2023) hadden ze reeds 5.000 handtekeningen. Het zijn niet enkel omwonenden die graag komen zwemmen, want de stad heeft maar weinig zwembaden. De stadsbevolking is niet te vergelijken met mensen die op “den buiten” wonen en beschikken over een privé zwembad. In Antwerpen is dat vrijwel onbestaande en moeten mensen dus gebruik maken van openbare zwemgelegenheden.

Wij van www.sportindekijker.be kennen Boekenberg vooral door het jaarlijks ‘ijsberen zwemfestijn’.

Peter Wouters (schepen van sport NVA) wil toch benadrukken dat hij bereid is tot dialoog met de gebruikers van de Antwerpse zwembaden: “we blijven op zoek naar mogelijke oplossingen”.

Het districtscollege moest het nieuws vernemen via de media, volgens de krant.